20uur slow roasted pulled pork met appelmosterdsaus & coleslaw



Tijdens Foodtrucks auf Achse in Berlijn at ik een 20uur gegaarde pulled pork met deze saus erover. Instant liefde en meteen het voornemen om die na te maken. Dus werd de BBQ uit de winterstalling gereden en gingen we aan de slag.

Je zou dit overigens ook prima in de oven kunnen maken. Het enige dat je dan mist is de kenmerkende rooksmaak van de barbecue.

Voor 4 personen

1 stuk varkensschouder, van de slager (ongeveer 1,5kg)
dry rub (zelfgemaakt, recept hier)
aluminiumfolie
4 baguettes

Voor de appel/mosterdsaus

4 goudrenetten
1el honingmosterd (Maille)
zout & peper

Voor de coleslaw

300g geraspte witte kool (zakje AH)
4 wortels, geraspt
1 appel, geraspt
3el mango azijn (Foodelicious)
3el mayonaise (Hellmans)
zout & peper

Pulled pork van de barbecue

Wij hebben een kamado barbecue waarbij de temperatuur goed te regelen is. Steek de kooltjes aan, indirecte plaat erop. Daarop een lekbak met goed wat water en dan de temperatuur naar 100C brengen. Smeer de varkensschouder in met de dryrub en wikkel ‘in aluminiumfolie. Kernthermometer erin en op de barbecue ermee.

Slow roast pulled pork

Wij hebben ‘om 20u ’s avonds erop gelegd en tot de volgende dag 16u laten liggen. Daarna nog direct boven het vuur om en om een korstje erop grillen en klaar ben je. Idealiter heeft het vlees een kerntemperatuur van 85C. Laat het vlees dan even een half uurtje rusten voor je het uit elkaar trekt.

Appelmosterdsaus

Hiervoor snijd je de appel in kleine blokjes, doe die in een pan met een klein scheutje water en breng aan de kook tot ze helemaal uit elkaar gevallen zijn. Breng dan op smaak met mosterd, zout en peper en laat helemaal afkoelen.

Appel coleslaw

Meng alle ingrediënten en laat afgedekt tot gebruik staan.

Broodje pulled pork met appelmosterdsaus en coleslaw

Snijd het broodje in de lengte van bovenaf open. Beleg met wat coleslaw, daarop pulled pork en tot slot de appel/mosterdsaus. En nu gewoon ongegeneerd genieten!

Gepubliceerd op 28 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.