20uur slow roasted pulled pork met appelmosterdsaus & coleslaw



Tijdens Foodtrucks auf Achse in Berlijn at ik een 20uur gegaarde pulled pork met deze saus erover. Instant liefde en meteen het voornemen om die na te maken. Dus werd de BBQ uit de winterstalling gereden en gingen we aan de slag.

Je zou dit overigens ook prima in de oven kunnen maken. Het enige dat je dan mist is de kenmerkende rooksmaak van de barbecue.

Voor 4 personen

1 stuk varkensschouder, van de slager (ongeveer 1,5kg)
dry rub (zelfgemaakt, recept hier)
aluminiumfolie
4 baguettes

Voor de appel/mosterdsaus

4 goudrenetten
1el honingmosterd (Maille)
zout & peper

Voor de coleslaw

300g geraspte witte kool (zakje AH)
4 wortels, geraspt
1 appel, geraspt
3el mango azijn (Foodelicious)
3el mayonaise (Hellmans)
zout & peper

Pulled pork van de barbecue

Wij hebben een kamado barbecue waarbij de temperatuur goed te regelen is. Steek de kooltjes aan, indirecte plaat erop. Daarop een lekbak met goed wat water en dan de temperatuur naar 100C brengen. Smeer de varkensschouder in met de dryrub en wikkel ‘in aluminiumfolie. Kernthermometer erin en op de barbecue ermee.

Slow roast pulled pork

Wij hebben ‘om 20u ’s avonds erop gelegd en tot de volgende dag 16u laten liggen. Daarna nog direct boven het vuur om en om een korstje erop grillen en klaar ben je. Idealiter heeft het vlees een kerntemperatuur van 85C. Laat het vlees dan even een half uurtje rusten voor je het uit elkaar trekt.

Appelmosterdsaus

Hiervoor snijd je de appel in kleine blokjes, doe die in een pan met een klein scheutje water en breng aan de kook tot ze helemaal uit elkaar gevallen zijn. Breng dan op smaak met mosterd, zout en peper en laat helemaal afkoelen.

Appel coleslaw

Meng alle ingrediënten en laat afgedekt tot gebruik staan.

Broodje pulled pork met appelmosterdsaus en coleslaw

Snijd het broodje in de lengte van bovenaf open. Beleg met wat coleslaw, daarop pulled pork en tot slot de appel/mosterdsaus. En nu gewoon ongegeneerd genieten!

Gepubliceerd op 28 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.