20uur slow roasted pulled pork met appelmosterdsaus & coleslaw

Tijdens Foodtrucks auf Achse in Berlijn at ik een 20uur gegaarde pulled pork met deze saus erover. Instant liefde en meteen het voornemen om die na te maken. Dus werd de BBQ uit de winterstalling gereden en gingen we aan de slag.
Je zou dit overigens ook prima in de oven kunnen maken. Het enige dat je dan mist is de kenmerkende rooksmaak van de barbecue.
Voor 4 personen
1 stuk varkensschouder, van de slager (ongeveer 1,5kg)
dry rub (zelfgemaakt, recept hier)
aluminiumfolie
4 baguettes
Voor de appel/mosterdsaus
4 goudrenetten
1el honingmosterd (Maille)
zout & peper
Voor de coleslaw
300g geraspte witte kool (zakje AH)
4 wortels, geraspt
1 appel, geraspt
3el mango azijn (Foodelicious)
3el mayonaise (Hellmans)
zout & peper
Pulled pork van de barbecue
Wij hebben een kamado barbecue waarbij de temperatuur goed te regelen is. Steek de kooltjes aan, indirecte plaat erop. Daarop een lekbak met goed wat water en dan de temperatuur naar 100C brengen. Smeer de varkensschouder in met de dryrub en wikkel ‘in aluminiumfolie. Kernthermometer erin en op de barbecue ermee.
Slow roast pulled pork
Wij hebben ‘om 20u ’s avonds erop gelegd en tot de volgende dag 16u laten liggen. Daarna nog direct boven het vuur om en om een korstje erop grillen en klaar ben je. Idealiter heeft het vlees een kerntemperatuur van 85C. Laat het vlees dan even een half uurtje rusten voor je het uit elkaar trekt.
Appelmosterdsaus
Hiervoor snijd je de appel in kleine blokjes, doe die in een pan met een klein scheutje water en breng aan de kook tot ze helemaal uit elkaar gevallen zijn. Breng dan op smaak met mosterd, zout en peper en laat helemaal afkoelen.
Appel coleslaw
Meng alle ingrediënten en laat afgedekt tot gebruik staan.
Broodje pulled pork met appelmosterdsaus en coleslaw
Snijd het broodje in de lengte van bovenaf open. Beleg met wat coleslaw, daarop pulled pork en tot slot de appel/mosterdsaus. En nu gewoon ongegeneerd genieten!
Gepubliceerd op 28 april 2016