Smulpaapje weekmenu – #23
We hebben weer een heerlijk lang en zomers weekend voor de boeg. Je wilt natuurlijk vooral buiten zijn en niet te lang in de keuken hoeven staan. Maar tegelijkertijd wil je wél lekker eten. Dat kan.
Het weekmenu biedt makkelijke en snelle recepten uit alle windstreken van de wereld. En dan doen we er als bonus ook nog een verantwoord suikervrij koekjesrecept bij. Perfect toch?
Wat staat er deze week op het menu?
dag 1 – Watermeloencocktail met limoen en munt (alcoholvrij)
dag 2 – Gehakt en asperge saus
dag 3 – Milde groene curry
dag 4 – Cranberry notenkoekjes (suikervrij)
dag 5 – Tosti geitenkaas met aardbei
Wil je meer recepten voor lekkere en snelle doordeweekse gerechten kijk dan ook eens hier.
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
1 hoeveelheid Muntlimoenade
Watermeloen
2 komkommers
30g kokosolie
85g amandelen
40g pistachenootjes
40g paranoten
20g hazelnoten
20g pompoenpitten
100g gedroogde pruimen, zonder pit
50g gedroogde abrikozen
1 rijpe banaan
15g sesamzaadjes
50g cranberry's
Citroen
200g spinazie
1 mini paksoi
1 rode paprika
1 stukje gember
Groene currypasta
Kokosmelk
400g (biologisch) rundergehakt
1 bosje groene asperges, in stukken gesneden
Twee boterhammen
Dunne plakjes zachte geitenkaas
Verse Bieslook
Aardbeien
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
1 blikje tomatenblokjes
Knoflook
Zonnebloemolie
Ui
Olijfolie
Zout & peper
Gepubliceerd op 5 juni 2014