Smulpaapje kookt! – Suikervrije cranberry notenkoekjes



Deze koekjes staan in het nieuwste (bak)boek van Amber Albarda dat we deze week reviewden.

Geheel suiker- en glutenvrij en vól met noten, zaden en gedroogd fruit. Met recht een verantwoord tussendoortje dus. Eet ze zo vers uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst

Voor 10 koekjes

30g kokosolie, kamertemperatuur
85g amandelen
40g pistachenootjes
40g paranoten
20g hazelnoten
20g pompoenpitten
100g gedroogde pruimen, zonder pit
50g gedroogde abrikozen
rasp van 1/2 citroen
1 rijpe banaan
15g sesamzaadjes
50g cranberry’s

Verwarm de oven voor op 170 ËšC.

Suikervrije koekjes maak je zo

In een keukenmachine mix je alle ingrediënten met uitzondering van  de sesamzaadjes en cranberries tot ze allemaal gehakt zijn en een geheel vormen. Er mag best nog wat textuur aan zit, dus maal niet te fij. Als laatste de sesamzaadjes en cranberry’s erbij. Mix maar niet te lang, ze hoeven alleen maar door het deeg heen opgenomen te worden.

Gezond tussendoortje

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en met een lepel neem je een hoopje deeg. Rol dat met natte handen en druk daarna plaat, tot je een koekjesvorm hebt van ongeveer 1 cm dik. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten, tot ze mooi gekleurd zijn. Laat even afkoelen en serveer ze dan. Als je deze koekjes bewaart worden ze weer wat kleverig. Je kunt ze ook, de dag erna, nog even ‘oppiepen’ in een voorverwarmde oven.

Ook een ideaal koekje om, als gezond tussendoortje, mee te geven naar school. Verpak ze dan apart in wat aluminumfolie om te voorkomen dat ze gaan kleven met de rest van de inhoud van de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 6 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.