Smulpaapje kookt! – Suikervrije cranberry notenkoekjes



Deze koekjes staan in het nieuwste (bak)boek van Amber Albarda dat we deze week reviewden.

Geheel suiker- en glutenvrij en vól met noten, zaden en gedroogd fruit. Met recht een verantwoord tussendoortje dus. Eet ze zo vers uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst

Voor 10 koekjes

30g kokosolie, kamertemperatuur
85g amandelen
40g pistachenootjes
40g paranoten
20g hazelnoten
20g pompoenpitten
100g gedroogde pruimen, zonder pit
50g gedroogde abrikozen
rasp van 1/2 citroen
1 rijpe banaan
15g sesamzaadjes
50g cranberry’s

Verwarm de oven voor op 170 ËšC.

Suikervrije koekjes maak je zo

In een keukenmachine mix je alle ingrediënten met uitzondering van  de sesamzaadjes en cranberries tot ze allemaal gehakt zijn en een geheel vormen. Er mag best nog wat textuur aan zit, dus maal niet te fij. Als laatste de sesamzaadjes en cranberry’s erbij. Mix maar niet te lang, ze hoeven alleen maar door het deeg heen opgenomen te worden.

Gezond tussendoortje

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en met een lepel neem je een hoopje deeg. Rol dat met natte handen en druk daarna plaat, tot je een koekjesvorm hebt van ongeveer 1 cm dik. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten, tot ze mooi gekleurd zijn. Laat even afkoelen en serveer ze dan. Als je deze koekjes bewaart worden ze weer wat kleverig. Je kunt ze ook, de dag erna, nog even ‘oppiepen’ in een voorverwarmde oven.

Ook een ideaal koekje om, als gezond tussendoortje, mee te geven naar school. Verpak ze dan apart in wat aluminumfolie om te voorkomen dat ze gaan kleven met de rest van de inhoud van de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 6 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.