Smulpaapje kookt! – Suikervrije cranberry notenkoekjes



Deze koekjes staan in het nieuwste (bak)boek van Amber Albarda dat we deze week reviewden.

Geheel suiker- en glutenvrij en vól met noten, zaden en gedroogd fruit. Met recht een verantwoord tussendoortje dus. Eet ze zo vers uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst

Voor 10 koekjes

30g kokosolie, kamertemperatuur
85g amandelen
40g pistachenootjes
40g paranoten
20g hazelnoten
20g pompoenpitten
100g gedroogde pruimen, zonder pit
50g gedroogde abrikozen
rasp van 1/2 citroen
1 rijpe banaan
15g sesamzaadjes
50g cranberry’s

Verwarm de oven voor op 170 ËšC.

Suikervrije koekjes maak je zo

In een keukenmachine mix je alle ingrediënten met uitzondering van  de sesamzaadjes en cranberries tot ze allemaal gehakt zijn en een geheel vormen. Er mag best nog wat textuur aan zit, dus maal niet te fij. Als laatste de sesamzaadjes en cranberry’s erbij. Mix maar niet te lang, ze hoeven alleen maar door het deeg heen opgenomen te worden.

Gezond tussendoortje

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en met een lepel neem je een hoopje deeg. Rol dat met natte handen en druk daarna plaat, tot je een koekjesvorm hebt van ongeveer 1 cm dik. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten, tot ze mooi gekleurd zijn. Laat even afkoelen en serveer ze dan. Als je deze koekjes bewaart worden ze weer wat kleverig. Je kunt ze ook, de dag erna, nog even ‘oppiepen’ in een voorverwarmde oven.

Ook een ideaal koekje om, als gezond tussendoortje, mee te geven naar school. Verpak ze dan apart in wat aluminumfolie om te voorkomen dat ze gaan kleven met de rest van de inhoud van de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 6 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.