Smulpaapje kookt! – Gehakt en groentesaus



Multifunctionele sauzen, wie houdt er niet van. Deze saus kan een pastasaus zijn, maar ook als topping op een verse tortilla, zoals op de foto. Kies qua groente vooral ook jouw favoriet uit het seizoen.

En waarom, als je toch bezig bent, niet meteen een dubbele hoeveelheid maken om in te vriezen. Daar heb je dan op een later moment weer profijt van!

Voor vier personen

400g (biologisch) rundergehakt
1 bosje groene asperges, in stukken gesneden
1 blikje tomatenblokjes
zout & peper
Knoflook, fijngehakt
Ui, gesnipperd
Klein scheutje olijfolie

Eenvoud siert de saus

Fruit de ui en knoflook aan in het olie, op halfhoog vuur. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen hun smaak af te geven. Na een minuut of vijf doe je het gehakt erbij. Zet het vuur wat hoger en bak tot het gehakt rul en bijna gaar is. Als laatste het hele blikje tomatenblokjes erbij en de stukjes asperge.

Alle smaken komen samen

Breng dit aan de kook, zet het vuur iets lager en laat het pruttelen tot het meeste van het tomatenvocht verdampt is, de asperges gaar zijn en de saus is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met bijvoorbeeld pasta en lekker wat geraspte Parmezaanse kaas. Of zoals op de foto, op je zelfgemaakte tortilla’s

Variatie met seizoensgroente

Wil je iets anders dan asperges? Varieer dan met bijvoorbeeld courgette of kleine roosjes broccoli. Ook die gaan rauw de saus is en koken gaar in de tomatensaus. Je zou zelfs diepvriesgroente kunnen gebruiken!

 

Gepubliceerd op 4 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus