Smulpaapje kookt! – Gehakt en groentesaus



Multifunctionele sauzen, wie houdt er niet van. Deze saus kan een pastasaus zijn, maar ook als topping op een verse tortilla, zoals op de foto. Kies qua groente vooral ook jouw favoriet uit het seizoen.

En waarom, als je toch bezig bent, niet meteen een dubbele hoeveelheid maken om in te vriezen. Daar heb je dan op een later moment weer profijt van!

Voor vier personen

400g (biologisch) rundergehakt
1 bosje groene asperges, in stukken gesneden
1 blikje tomatenblokjes
zout & peper
Knoflook, fijngehakt
Ui, gesnipperd
Klein scheutje olijfolie

Eenvoud siert de saus

Fruit de ui en knoflook aan in het olie, op halfhoog vuur. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen hun smaak af te geven. Na een minuut of vijf doe je het gehakt erbij. Zet het vuur wat hoger en bak tot het gehakt rul en bijna gaar is. Als laatste het hele blikje tomatenblokjes erbij en de stukjes asperge.

Alle smaken komen samen

Breng dit aan de kook, zet het vuur iets lager en laat het pruttelen tot het meeste van het tomatenvocht verdampt is, de asperges gaar zijn en de saus is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met bijvoorbeeld pasta en lekker wat geraspte Parmezaanse kaas. Of zoals op de foto, op je zelfgemaakte tortilla’s

Variatie met seizoensgroente

Wil je iets anders dan asperges? Varieer dan met bijvoorbeeld courgette of kleine roosjes broccoli. Ook die gaan rauw de saus is en koken gaar in de tomatensaus. Je zou zelfs diepvriesgroente kunnen gebruiken!

 

Gepubliceerd op 4 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.