Smulpaapje kookt! – Gehakt en groentesaus



Multifunctionele sauzen, wie houdt er niet van. Deze saus kan een pastasaus zijn, maar ook als topping op een verse tortilla, zoals op de foto. Kies qua groente vooral ook jouw favoriet uit het seizoen.

En waarom, als je toch bezig bent, niet meteen een dubbele hoeveelheid maken om in te vriezen. Daar heb je dan op een later moment weer profijt van!

Voor vier personen

400g (biologisch) rundergehakt
1 bosje groene asperges, in stukken gesneden
1 blikje tomatenblokjes
zout & peper
Knoflook, fijngehakt
Ui, gesnipperd
Klein scheutje olijfolie

Eenvoud siert de saus

Fruit de ui en knoflook aan in het olie, op halfhoog vuur. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen hun smaak af te geven. Na een minuut of vijf doe je het gehakt erbij. Zet het vuur wat hoger en bak tot het gehakt rul en bijna gaar is. Als laatste het hele blikje tomatenblokjes erbij en de stukjes asperge.

Alle smaken komen samen

Breng dit aan de kook, zet het vuur iets lager en laat het pruttelen tot het meeste van het tomatenvocht verdampt is, de asperges gaar zijn en de saus is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met bijvoorbeeld pasta en lekker wat geraspte Parmezaanse kaas. Of zoals op de foto, op je zelfgemaakte tortilla’s

Variatie met seizoensgroente

Wil je iets anders dan asperges? Varieer dan met bijvoorbeeld courgette of kleine roosjes broccoli. Ook die gaan rauw de saus is en koken gaar in de tomatensaus. Je zou zelfs diepvriesgroente kunnen gebruiken!

 

Gepubliceerd op 4 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.