Weekmenu #5



Het is grappig om met enige regelmaat door je eigen site te grasduinen en nog steeds recepten te ontdekken die ook jaren nadat ik ze gemaakt heb nog even lekker zijn. Het was dan ook niet zo’n moeite om weer een lekker weekmenu samen te stellen.

En slinger dit weekend even de oven aan, voor een slow roast. Daar ga je dagenlang plezier van hebben. Dat beloof ik je. De rest van de week is, zoals je inmiddels gewend bent, makkelijk en snel!

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag            pulled pork met rijst & groente
Maak het vlees zondag overdag alvast klaar. Wij eten h dan et de dag erna vaak met gekookte rijst en bijvoorbeeld boontjes. Maar ook gewoon in een (pita)broodje met een salade of rauwkost erbij is het heerlijk!

Dinsdag              Spaghetti met gehaktballetjes
In een half uur aan tafel. Ideaal dus voor een doordeweekse pastamaaltijd.

Woensdag         Stamppot rauwe andijvie
Een van de weinige stamppotten die ik wél lekker vind 😉 en lekker snel klaar ook!

Donderdag        Doperwtenpuree met vis
Een toegankelijke manier om lekker vis te eten, zeker in combinatie met de verrassende puree

Vrijdag               Eenpansmaaltijd met snijbonen
Heb je nog pulled pork over van maandag? Dan heb ik een super lekkere manier voor je om die op te maken. Maar ook vega is deze eenpansmaaltijd smullen!

Boodschappen voor dit weekmenu, per dag

Maandag

2,5kg varkensprocureur – van een goede slager, dat maakt écht het verschil!
20g geraspte verse gember
5el rijstwijn
5-6tl 5 spice kruiden (o.a. bij AH)
3,5el honing
3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
Zelfgemaakte flatbreads – het recept vind je hier of gebruik pita/hamburgerbroodjes
1 potje hoisinsaus (o.a. bij de toko)
1komkommer
1 bosje lente-ui

Dinsdag

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Woensdag

1kg kruimige aardappel
roomboter en (volle) melk
nootmuskaat, zout & peper)
1 flinke stronk andijvie van ongeveer 500g
125g belegen geitenkaas
200g spekjes

Donderdag

1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
verse munt
1kg kruimige aardappel
1 flinke tl mierikswortel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)

Vrijdag

1 ui
1 teen knoflook
2el olie
400g snijbonen (zakje AH)
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (à 400g)
1tl paprikapoeder
300g gare kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
200g pulled pork van maandag

Gepubliceerd op 31 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.