Weekmenu #5



Het is grappig om met enige regelmaat door je eigen site te grasduinen en nog steeds recepten te ontdekken die ook jaren nadat ik ze gemaakt heb nog even lekker zijn. Het was dan ook niet zo’n moeite om weer een lekker weekmenu samen te stellen.

En slinger dit weekend even de oven aan, voor een slow roast. Daar ga je dagenlang plezier van hebben. Dat beloof ik je. De rest van de week is, zoals je inmiddels gewend bent, makkelijk en snel!

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag            pulled pork met rijst & groente
Maak het vlees zondag overdag alvast klaar. Wij eten h dan et de dag erna vaak met gekookte rijst en bijvoorbeeld boontjes. Maar ook gewoon in een (pita)broodje met een salade of rauwkost erbij is het heerlijk!

Dinsdag              Spaghetti met gehaktballetjes
In een half uur aan tafel. Ideaal dus voor een doordeweekse pastamaaltijd.

Woensdag         Stamppot rauwe andijvie
Een van de weinige stamppotten die ik wél lekker vind 😉 en lekker snel klaar ook!

Donderdag        Doperwtenpuree met vis
Een toegankelijke manier om lekker vis te eten, zeker in combinatie met de verrassende puree

Vrijdag               Eenpansmaaltijd met snijbonen
Heb je nog pulled pork over van maandag? Dan heb ik een super lekkere manier voor je om die op te maken. Maar ook vega is deze eenpansmaaltijd smullen!

Boodschappen voor dit weekmenu, per dag

Maandag

2,5kg varkensprocureur – van een goede slager, dat maakt écht het verschil!
20g geraspte verse gember
5el rijstwijn
5-6tl 5 spice kruiden (o.a. bij AH)
3,5el honing
3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
Zelfgemaakte flatbreads – het recept vind je hier of gebruik pita/hamburgerbroodjes
1 potje hoisinsaus (o.a. bij de toko)
1komkommer
1 bosje lente-ui

Dinsdag

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Woensdag

1kg kruimige aardappel
roomboter en (volle) melk
nootmuskaat, zout & peper)
1 flinke stronk andijvie van ongeveer 500g
125g belegen geitenkaas
200g spekjes

Donderdag

1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
verse munt
1kg kruimige aardappel
1 flinke tl mierikswortel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)

Vrijdag

1 ui
1 teen knoflook
2el olie
400g snijbonen (zakje AH)
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (à 400g)
1tl paprikapoeder
300g gare kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
200g pulled pork van maandag

Gepubliceerd op 31 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.