Weekmenu #46



Het zijn drukke weken, met de voorbereidingen van mijn kant voor jullie kerstgerechten. Naast dat we die thuis allemaal proeven en opeten (want yay! ze zijn me toch een potje lekker!) kook ik deze dagen dan voor de rest super simpel en snel.

Dit weekmenu is ideaal dus voor iedereen die, net als wij, lekker snel aan tafel wil maar niet wil beknibbelen op smaak. Deze week ook extra aandacht voor koken uit de voorraadkast, want vergeet niet hoeveel lekkers daar vaak mee te maken valt!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Warme linzensalade met knolselderij
Of je deze winterse salade nu combineert met vis of vlees, het is super lekker én voedzaam

Dinsdag              Hete bliksem met cajun speklapjes
Een ouderwetse stamppot in een nieuw, budgetvriendelijk, jasje.

Woensdag         Oosterse boontjes met rijst
Een simpele en kindvriendelijke manier om Oosterse boontjes te eten.

Donderdag        Pasta met boerenkool & citroenpesto
Een lekkere, snelle pasta die uitstekend in deze tijd van het jaar past

Vrijdag                Makkelijke maaltijdsoep
Extra lekker als je er aan het eind ook nog gehaktballetjes bij doet. Knapperig brood erbij en klaar ben je. Tijd voor weekend!

Weekendtip      Bagel met roomkaas & serranoham
Een heerlijke start van je weekend krijg je met deze verrassende bagel

Boodschappenlijstje

Maandag
450g knolselderij (netto gewicht)
1 oranje paprika
1el neutrale olie
1 blik linzen (à 400g)
1teen knoflook
1 el mango azijn
1 tl gedroogde peterselie
zout & peper

Dinsdag
1,5kg aardappelen
100ml halfvolle melk
40g (room) boter
Zout, peper en nootmuskaat
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
4tl Cajunkruiden

Woensdag
1kg sperziebonen
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
Scheutje zonnebloemolie
2el Ketjap Manis (ik gebruikte ABC Ketjap)
1el Sweet Chili saus
Zilvervliesrijst
Om te serveren: gebakken uitjes

Donderdag
100g boerenkool
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
1 citroen (eerst goed schoon boenen)
120ml extra vierge olijfolie
400g linguini (of gebruik spaghetti)
extra parmezaanse kaas
optioneel; 8 plakjes uitgebakken bacon, verkruimeld

Vrijdag
1el neutrale olie
5 stengels bleekselderij
1 ui
1teen knoflook
5 (oer)wortels
1 blik San Marzanotomaten
1tl gemalen komijn
1tl oregano
½ tl gerookt paprikapoeder
2 tomaten
1 pot vleesfond
500ml runderbouillon
Handje snijbonen
1 winterwortel
1blik zwarte bonen (400g)
optioneel: gehakt voor gehaktballetjes

Weekendtip
2 plakjes Serranoham
1el naturel roomkaas
1 verse bagel, naar keuze
1 gele kiwi

 

Gepubliceerd op 14 november 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.