Smulpaapje kookt! – Salade van knolselderij & linzen
Deze simpele, maar heerlijke én voedzame salade is in no time gemaakt. Linzen zitten bomvol goede vezels die je lekker lang een gevuld gevoel geven.
Een verrassende manier om zo een keer je groente en koolhydraten gecombineerd te eten.
Voor vier personen, als bijgerecht
450g knolselderij (netto gewicht)
1 oranje paprika
1el neutrale olie
1 blik linzen (á 400g)
1teen knoflook
1 el mango azijn
1 tl gedroogde peterselie
zout & peper
Salade met knolselderij
Snijd de knolselderij in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Ook de paprika snijd je in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met de olie en fruit daar zachtjes de knoflook in aan. Dan de knolselderij en paprika erbij en op matig vuur 20 minuten bakken tot de knolselderij gaar is en lekker kleur heeft.
Spoel de linzen in een vergiet goed af, laat uitlekken en doe ze bij het groentemengsel. Warm dit nu een minuut of vijf mee, voorzichtig omscheppend. Doe alles in een mooie schaal, azijn er door mengen en op smaak brengen met peterselie, zout en versgemalen zwarte peper.
Lekker met bijvoorbeeld een stukje vis uit de oven of schouderkarbonade met vleesjus
Gepubliceerd op 15 januari 2015