Weekmenu #28



Nog heel even en dan gaan alle schoolvakanties weer van start. Misschien ga je wel lekker op vakantie, naar de camping of gewoon lekker thuis. Hopelijk is er in ieder geval tijd om het even wat rustig(er) aan te doen én om nog vaker samen te eten!

Daarom dit weekmenu een aantal gerechten geïnspireerd op landen waar ik ooit wel eens (weer) naar op vakantie zou willen. Het Midden-Oosten, Portugal, Italië. Gelukkig halen we die keukens deze week gewoon in huis met dit nieuwe weekmenu!

Maandag            Portugese aardappelsalade 
Maak deze aardappelsalade in het weekend al klaar en niet alleen zit je dan maandag in een mum van tijd aan tafel, de salade wordt er ook nog eens lekkerder van. Win-Win toch?

Dinsdag               Snelle pasta met kip & spinazie
In een kwartier aan tafel na een drukke dag? Met deze snelle pasta kan dat!

Woensdag          courgetti met doperwten
Het lijkt spaghetti, het is een bord vol lekkere seizoensgroente!

Donderdag         aardappelschotel met broccoli
Alles in één schotel wat lekker is, dat worden weer lege borden vanavond!

Vrijdag                 Köfteburgers
Een hamburger, maar dan nét even anders. Frietjes & groente erbij en het weekend kan beginnen!

Ontbijttip            Appelkaneel wafels
Je kunt niet beter dan met wafels je weekend beginnen, vind je ook niet?

Boodschappen, alles voor 4 personen (muv olie, peper en zout)

Maandag

750g krieltjes
½ rode ui
1 blikje olijven met ansjovis (à 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (à 160g)
1 blik kikkererwten (à 400g)
10g verse platte peterselie
1el citroensap
3 eieren
½ blikje ansjovis
 

Dinsdag

400g verse spinazie
400g kippendijen
1 ui
2 tenen knoflook
100g kruidenroomkaas
75g geraspte Parmezaanse kaas
2el créme fraiche
cayennepeper
350g pasta

Woensdag

800g courgetti (kant en klaar gekocht, of maak zelf van ongeveer 2 grote courgettes)
200g babyspinazie
1kg verse doperwten (brutogewicht)
200g cashewnoten
2 citroenen
1 bol buffelmozzarella

Donderdag

400g kippendijen
300g broccoli
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas,

Vrijdag

500g rundergehakt
20g verse koriander
1 bosje lenteui
2tl knoflookpoeder
2tl korianderpoeder
2tl kurkuma
1tl gerookt paprikapoeder
2 eieren (maat L)
4 hamburgerbroodjes naar keuze
plakjes tomaat
augurk
dunne rode uienringen
ketchup/mayonaise/mosterd
voor erbij: ovenfrietjes en groente naar keuze

Weekendontbijt

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars)
2 eieren
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk

Gepubliceerd op 12 juli 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.