Weekmenu #21



Een weekmenu boordevol variatie uit alle windstreken op Smulpaapje deze week! Van India via Italië naar Mexico. En iedereen eet gewoon lekker mee, grote én kleine Smulpaapjes.

De boodschappenlijst staat weer voor je klaar, je hoeft alleen nog maar de boodschappen te halen om aan de slag te kunnen.

Maandag            Indiase gehaktballetjes

Deze Indiase gehaktballetjes bereid je gemakkelijk in het weekend voor, zodat je ze op maandag alleen maar hoeft op te warmen. Kies zelf of je er rijst, naan of papadums bij serveert!

Dinsdag               Citroenpasta met knoflookgarnalen

Heel snel en waanzinnig lekker: deze frisse citroenpasta met knoflookgarnalen.

Woensdag          Pastacake met courgette

Superorigineel, deze pastacake met courgette en bloemkool! Heb je op woensdag geen tijd om hem te bakken, dan kan dat ook makkelijk in het weekend. De ingevroren plakken kun je makkelijk opwarmen. Met een stukje vis naar keuze ernaast heb je een complete maaltijd boordevol groente.

Donderdag         Broccoli stamppotje

Een stamppotje voor mooi weer, met  broccoli en gekaramelliseerde uit in twee kleuren!

Vrijdag                 Burritobowl

Het smaakt als snackvoedsel, maar stiekem is het nog best gezond, deze burritobowl. Je kunt natuurlijk helemaal los met tortillachips voor extra crunch en veel kaas als je het snackgehalte nog wat wilt opvoeren!

Ontbijttip:          Bananencarrotcake

Lekker om te bakken in het weekend. Daarmee heb je meteen een heerlijk ontbijt voor de rest van het weekend, en plakken die overblijven kun je invriezen.

Boodschappenlijst:

1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
3 witte uien
2 rode uien
5cm verse gember
1 grote avocado
1 courgette
1 gele paprika
bloemkool
2 limoenen
2 citroenen
150g wortel
1 bosje peterselie
1 bosje verse koriander
1 bosje verse basilicum
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
75g geraspte Pecorino (of andere kaas)
½ liter melk
1 doosje eieren (6st)
200g ricotta
125ml slagroom
125ml zure room
500g gehakt (rund of lam)
vis naar keuze voor 4 personen, bijvoorbeeld zalmfilet
1 zak reuzegarnalen (à 750g)
4 kippendijen
150g chorizo
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
klein potje zongedroogde tomaatjes
1 zak kleine pasta, zoals macaroni
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
1 blik chilibonen (à 400g)
200g quinoa
200g volkorenmeel
 

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt:

knoflook
cherrytomaatjes
bananen
boter
diepvrieserwtjes
bloem
gemalen chipotlekruiden (AH)
gerookt paprikapoeder
kurkuma
gemalen komijn
gemalen koriander
gemalen kardemom
honing
grove mosterd
zout & peper
suiker
bruine suiker
vanille-extract
noten naar keuze
havermout
zonnebloemolie
olijfolie
kaneel
bakpoeder
baking soda

Optioneel:

wat verse munt
amandelmelk

 

Gepubliceerd op 24 mei 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.