Weekmenu #13

Afwisselender dan dit weekmenu wordt het bijna niet. Een Britse klassieker. Hollandse stamppot, maar dan met een twist en de onverwachte hit op Smulpaapje, Thaise gehaktballetjes.
Kortom, voor alle smaken wat wils deze week in het weekmenu, waar kleine én grote Smulpaapjes (hopelijk) blij van worden!
Maandag Cottagepie
Maak deze ovenschotel in het weekend, als je wat meer tijd hebt, en je zit vandaag extra snel en lekker aan tafel!
Dinsdag Bloemkoolstamppot met gerookte kip
Een lekker snel stamppotje met verrassende ingrediënten
Woensdag Thaise gehaktballetjes
Het bleek een onverwachte hit op Smulpaapje, dus deze week zeer verdiend een plekje in het weekmenu voor het geval je ze nog niet kent.
Donderdag Boerenomelet
Restjes groente maken we vandaag alvast op met deze ‘no waste’ omelet
Vrijdag Broodje shoarma
Ik kan hier af en toe zó van genieten. Sluit je week af met deze fast food favoriet!
Ontbijttip Bananabread wafels
Wafels. Wie wil er z’n weekend niet mee beginnen?!
Boodschappenlijstje
3 stengels bleekselderij
250g wortels
200g champignons
450g (diepvries) erwtjes
2x 500g rundergehakt
750g kruimige aardappels
125g geraspte kaas, naar keuze
1 kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
verse munt
1 duimgroot stuk verse gember
2 limoenen
1 komkommer
1 rode ui
1 pakje kokosmelk (à 200ml)
2 preien
2 rode paprika’s
2 lenteuien
175g geraspte kaas, naar keuze
1 doos eieren (12st)
600g lamsvlees
shoarmakruiden (liefst van de Turkse/Marokkaanse winkel)
1 Turks brood
1 klein zakje geraspte kokos
Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt
Uien
knoflook
gedroogde tijm
worcestershiresaus
grove Zaanse mosterd
zout en peper
melk
boter
rietsuiker / basterdsuiker
gemberpoeder
knoflookpoeder
vissaus
sambal oelek en/of srirachi chilisaus
zoete chilisaus
bloem
vanille extract
3 bananen
karnemelk
ketjap
pindakaas
Gepubliceerd op 28 maart 2018