Weekmenu #10



Van het samenstellen van dit weekmenu kreeg ik spontaan zelf trek. Zo veel gerechten die super lekker zijn, maar ik zelf ook al heel lang niet meer heb gegeten en eigenlijk zelf komende week ook wel zou willen eten.

Trek in het weekend even wat tijd uit voor de eerste twee en dan zit je de rest van de week lekker, makkelijk en snel aan tafel!

Maandag            Pompoentomatensoep
Lekker in het weekend al maken en dan vandaag super snel aan tafel!

Dinsdag               Spaghetti bolognese
Idealiter maak je deze ook al eerder klaar, niet alleen uit gemak maar ook omdat ‘ie dan veel lekkerder is       

Woensdag          Spruitjes met rijst            
Zo heb je spruitjes vast nog nooit gegeten. Yum!

Donderdag         Schnitzel met aardappelpannenkoekjes
Er is níks lekkerder dan zelfgepaneerde schnitzels. Ik laat je zien hoe je dat doet!

Vrijdag                 Pastinaakstamppot
Een verrassend stamppotje met geheime ingrediënten

Ontbijttip            Smoothiebowl 
Een super gezond én lekker begin van je weekend!

Boodschappenlijstje

400g (netto) pompoenblokjes
3 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
250ml rode wijn
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1 zakje gebakken uitjes
4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
1kg aardappel, vastkokend
groente voor bij de schnitzels, naar keuze
1kg kruimige aardappels
500g pastinaak
2 kleine Elstar appels
4 venkel/tijm worstjes (Mister Kitchens, oa. bij AH)
100g geraspte (geiten)kaas
250g mangostukjes (vers of uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s
1 avocado
100g baby spinazie
amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 

Controleer of je de volgende ingrediënten nog in huis hebt

gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
zout en peper
groentebouillonblokjes
250g diepvries tuinerwten
1 lepel yoghurt of slagroom
pompoenpitten
neutrale olie
3 uien
knoflook
gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1cm verse gember
ketjap asin
sambal
bloem
2 eierem
gewoon paneermeel
nootmuskaat
melk
boter

 

 

Gepubliceerd op 7 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.