Weekmenu #10



Van het samenstellen van dit weekmenu kreeg ik spontaan zelf trek. Zo veel gerechten die super lekker zijn, maar ik zelf ook al heel lang niet meer heb gegeten en eigenlijk zelf komende week ook wel zou willen eten.

Trek in het weekend even wat tijd uit voor de eerste twee en dan zit je de rest van de week lekker, makkelijk en snel aan tafel!

Maandag            Pompoentomatensoep
Lekker in het weekend al maken en dan vandaag super snel aan tafel!

Dinsdag               Spaghetti bolognese
Idealiter maak je deze ook al eerder klaar, niet alleen uit gemak maar ook omdat ‘ie dan veel lekkerder is       

Woensdag          Spruitjes met rijst            
Zo heb je spruitjes vast nog nooit gegeten. Yum!

Donderdag         Schnitzel met aardappelpannenkoekjes
Er is níks lekkerder dan zelfgepaneerde schnitzels. Ik laat je zien hoe je dat doet!

Vrijdag                 Pastinaakstamppot
Een verrassend stamppotje met geheime ingrediënten

Ontbijttip            Smoothiebowl 
Een super gezond én lekker begin van je weekend!

Boodschappenlijstje

400g (netto) pompoenblokjes
3 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
250ml rode wijn
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1 zakje gebakken uitjes
4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
1kg aardappel, vastkokend
groente voor bij de schnitzels, naar keuze
1kg kruimige aardappels
500g pastinaak
2 kleine Elstar appels
4 venkel/tijm worstjes (Mister Kitchens, oa. bij AH)
100g geraspte (geiten)kaas
250g mangostukjes (vers of uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s
1 avocado
100g baby spinazie
amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 

Controleer of je de volgende ingrediënten nog in huis hebt

gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
zout en peper
groentebouillonblokjes
250g diepvries tuinerwten
1 lepel yoghurt of slagroom
pompoenpitten
neutrale olie
3 uien
knoflook
gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1cm verse gember
ketjap asin
sambal
bloem
2 eierem
gewoon paneermeel
nootmuskaat
melk
boter

 

 

Gepubliceerd op 7 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.