Weekmenu #10

Van het samenstellen van dit weekmenu kreeg ik spontaan zelf trek. Zo veel gerechten die super lekker zijn, maar ik zelf ook al heel lang niet meer heb gegeten en eigenlijk zelf komende week ook wel zou willen eten.
Trek in het weekend even wat tijd uit voor de eerste twee en dan zit je de rest van de week lekker, makkelijk en snel aan tafel!
Maandag Pompoentomatensoep
Lekker in het weekend al maken en dan vandaag super snel aan tafel!
Dinsdag Spaghetti bolognese
Idealiter maak je deze ook al eerder klaar, niet alleen uit gemak maar ook omdat ‘ie dan veel lekkerder is
Woensdag Spruitjes met rijst
Zo heb je spruitjes vast nog nooit gegeten. Yum!
Donderdag Schnitzel met aardappelpannenkoekjes
Er is níks lekkerder dan zelfgepaneerde schnitzels. Ik laat je zien hoe je dat doet!
Vrijdag Pastinaakstamppot
Een verrassend stamppotje met geheime ingrediënten
Ontbijttip Smoothiebowl
Een super gezond én lekker begin van je weekend!
Boodschappenlijstje
400g (netto) pompoenblokjes
3 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
250ml rode wijn
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1 zakje gebakken uitjes
4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
1kg aardappel, vastkokend
groente voor bij de schnitzels, naar keuze
1kg kruimige aardappels
500g pastinaak
2 kleine Elstar appels
4 venkel/tijm worstjes (Mister Kitchens, oa. bij AH)
100g geraspte (geiten)kaas
250g mangostukjes (vers of uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s
1 avocado
100g baby spinazie
amandelmelk (of andere plantaardige melk)
Controleer of je de volgende ingrediënten nog in huis hebt
gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
zout en peper
groentebouillonblokjes
250g diepvries tuinerwten
1 lepel yoghurt of slagroom
pompoenpitten
neutrale olie
3 uien
knoflook
gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1cm verse gember
ketjap asin
sambal
bloem
2 eierem
gewoon paneermeel
nootmuskaat
melk
boter
Gepubliceerd op 7 maart 2018