Smoothiebowl met kiwi en granola

In deze smoothiebowl zit alles voor een goede start van de dag, fruit, vezels en zelfs groente. Lekker als ontbijt voor morgen? Het is in ieder geval zó gemaakt.
Vooropgesteld; ik ben niet de hipste van de receptenmakende wereld, dus terwijl iedereen al tijden volop in de smoothiebowl trend zaten vroeg ik me nog steeds af waarom je een smoothie nou uit een kom zou willen eten? Maar ik besloot het toch maar eens proberen.
Ik geef het toe, hoewel ik het nog steeds bijzonder vind om een smoothie met een lepel te eten, het is het wel lekker en super gezond. Mijn variant deel ik dan ook graag met je, dan mag jij zelf oordelen of je het wat vindt 😉
Voor 2 smoothiebowls
- 250g mangostukjes (uit de diepvries)
- 2 (gele) kiwi’s, geschild en in kwarten
- 1 avocado, geschild en gehalveerd
- handje baby spinazie
- 125-150ml amandelmelk
- 1 banaan, in plakjes
- 1 kiwi, in plakjes
- 4el granola, naar keuze
- 1el kokossnippers
Verder nodig: blender (of staafmixer)
Snelle smoothiebowl met kiwi
Voor je smoothiebowl doe je de mango, kiwi, avocado, spinazie en amandelmelk in een blender en pureer tot alles goed gemengd is. Doordat de mango bevroren is krijg je de textuur van softijs, dat is precies wat je wilt. Begin dus eerst met 125ml amandelmelk, en voeg pas later eventueel iets erbij.
Verdeel over 2 kommen en garneer met plakjes banaan, kiwi, granola en kokossnippers. Serveer meteen!
Gepubliceerd op 2 januari 2021