Smoothiebowl met kiwi en granola



In deze smoothiebowl zit alles voor een goede start van de dag, fruit, vezels en zelfs groente. Lekker als ontbijt voor morgen? Het is in ieder geval zó gemaakt.

Vooropgesteld; ik ben niet de hipste van de receptenmakende wereld, dus terwijl iedereen al tijden volop in de smoothiebowl trend zaten vroeg ik me nog steeds af waarom je een smoothie nou uit een kom zou willen eten?  Maar ik besloot het toch maar eens proberen.

Ik geef het toe, hoewel ik het nog steeds bijzonder vind om een smoothie met een lepel te eten, het is het wel lekker en super gezond. Mijn variant deel ik dan ook graag met je, dan mag jij zelf oordelen of je het wat vindt 😉

Voor 2 smoothiebowls

  • 250g mangostukjes (uit de diepvries)
  • 2 (gele) kiwi’s, geschild en in kwarten
  • 1 avocado, geschild en gehalveerd
  • handje baby spinazie
  • 125-150ml amandelmelk
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 kiwi, in plakjes
  • 4el granola, naar keuze
  • 1el kokossnippers

Verder nodig:  blender (of staafmixer)

kiwi smoothie

Snelle smoothiebowl met kiwi

Voor je smoothiebowl doe je de mango, kiwi, avocado, spinazie en amandelmelk in een blender en pureer tot alles goed gemengd is. Doordat de mango bevroren is krijg je de textuur van softijs, dat is precies wat je wilt. Begin dus eerst met 125ml amandelmelk, en voeg pas later eventueel iets erbij.

Verdeel over 2 kommen en garneer met plakjes banaan, kiwi, granola en kokossnippers. Serveer meteen!

Gepubliceerd op 2 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!