Smoothiebowl met kiwi en granola



In deze smoothiebowl zit alles voor een goede start van de dag, fruit, vezels en zelfs groente. Lekker als ontbijt voor morgen? Het is in ieder geval zó gemaakt.

Vooropgesteld; ik ben niet de hipste van de receptenmakende wereld, dus terwijl iedereen al tijden volop in de smoothiebowl trend zaten vroeg ik me nog steeds af waarom je een smoothie nou uit een kom zou willen eten?  Maar ik besloot het toch maar eens proberen.

Ik geef het toe, hoewel ik het nog steeds bijzonder vind om een smoothie met een lepel te eten, het is het wel lekker en super gezond. Mijn variant deel ik dan ook graag met je, dan mag jij zelf oordelen of je het wat vindt 😉

Voor 2 smoothiebowls

  • 250g mangostukjes (uit de diepvries)
  • 2 (gele) kiwi’s, geschild en in kwarten
  • 1 avocado, geschild en gehalveerd
  • handje baby spinazie
  • 125-150ml amandelmelk
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 kiwi, in plakjes
  • 4el granola, naar keuze
  • 1el kokossnippers

Verder nodig:  blender (of staafmixer)

kiwi smoothie

Snelle smoothiebowl met kiwi

Voor je smoothiebowl doe je de mango, kiwi, avocado, spinazie en amandelmelk in een blender en pureer tot alles goed gemengd is. Doordat de mango bevroren is krijg je de textuur van softijs, dat is precies wat je wilt. Begin dus eerst met 125ml amandelmelk, en voeg pas later eventueel iets erbij.

Verdeel over 2 kommen en garneer met plakjes banaan, kiwi, granola en kokossnippers. Serveer meteen!

Gepubliceerd op 2 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.