Pompoen tomatensoep met tuinerwtjes



Als je zelf wel van pompoen houdt, maar de rest van je gezin niet ga je op zoek naar manieren waarop het tóch voor iedereen lekker is.

Met deze pompoen tomatensoep is dat heel goed gelukt, want zelfs onze 6jarige – die niet zo van de soep is – at haar kommetje leeg!

pompoen tomatensoep Smulpaapje

Voor ruim 4 kommen

400g (netto) pompoenblokjes
¼ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
2 blikken San Marzano tomaten (á 400g)
750ml groentebouillon
250g diepvries tuinerwten (AH, biologisch)
1 lepel yoghurt of slagroom
2el pompoenpitten, geroosterd

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakblik met bakpapier – staafmixer of blender

Pompoensoep met tomaat

Ik vind pompoen altijd lekkerder als ‘ie eerst geroosterd is, dus hussel de pompoenblokjes met de kruiden en een drupje olie en verdeel over de bakplaat. Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Soep met pompoen en tomaat

Verwarm de bouillon met de blikken tomaat en doe hier de geroosterde pompoen bij. Pureer dan met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Voeg de erwtjes toe en laat de soep warm worden, tot de erwtjes gaar zijn (niet laten koken!) Rooster in de tussentijd de pompoenpitten in een warme, droge, koekenpan.

Serveer de soep met wat yoghurt of room en garneer met de geroosterde pompoenpitten.

Gepubliceerd op 3 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.