Pompoen tomatensoep met tuinerwtjes
Als je zelf wel van pompoen houdt, maar de rest van je gezin niet ga je op zoek naar manieren waarop het tóch voor iedereen lekker is.
Met deze pompoen tomatensoep is dat heel goed gelukt, want zelfs onze 6jarige – die niet zo van de soep is – at haar kommetje leeg!
Voor ruim 4 kommen
400g (netto) pompoenblokjes
¼ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
2 blikken San Marzano tomaten (á 400g)
750ml groentebouillon
250g diepvries tuinerwten (AH, biologisch)
1 lepel yoghurt of slagroom
2el pompoenpitten, geroosterd
Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakblik met bakpapier – staafmixer of blender
Pompoensoep met tomaat
Ik vind pompoen altijd lekkerder als ‘ie eerst geroosterd is, dus hussel de pompoenblokjes met de kruiden en een drupje olie en verdeel over de bakplaat. Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Soep met pompoen en tomaat
Verwarm de bouillon met de blikken tomaat en doe hier de geroosterde pompoen bij. Pureer dan met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Voeg de erwtjes toe en laat de soep warm worden, tot de erwtjes gaar zijn (niet laten koken!) Rooster in de tussentijd de pompoenpitten in een warme, droge, koekenpan.
Serveer de soep met wat yoghurt of room en garneer met de geroosterde pompoenpitten.
Gepubliceerd op 3 december 2016