Tips voor een gevarieerd en actief weekend TexelNaast heel veel lekkers op Texel is er ook genoeg te ondernemen. Een weekend Texel met kinderen biedt zowel bij mooi, als slechter weer volop mogelijkheden.

Lekker sportief, of juist educatief. Het is allemaal mogelijk! Ik zet onze favorieten van ons weekend Texel afgelopen september voor je op een rijtje.

Ecomare.jpg

Wat doe je met slecht weer op Texel?

Niet alleen met mooi weer is er genoeg op Texel te doen, ook als het weer wat minder is. Ecomare is, zeker als je de Waddenzee op bent geweest, geweldig om met kinderen te bezoeken. Je leert er alles over de verschillende zeehonden, wat huilers zijn maar ook wat ze eten.

Boek je je tickets vooraf online, dan betaal je 5% minder dan aan de kassa. Onze dochter was diep onder de indruk! Meer informatie vind je hier

VuurtorenTexel_ Smulpaapje

De Vuurtoren van Texel

Of je er nu met de auto heen gaat (let op dat er inmiddels betaald parkeren is ingevoerd!) of er, zoals wij deden, naar toe fietst de vuurtoren van Texel is een absolute must! Beklim alle 122 treden, tot de zevende verdieping en geniet niet alleen van het uitzicht (op een heldere dag zie je Vlieland liggen!) maar ook van de verhalen, onder andere uit de oorlog en waarom de vuurtoren twee wanden heeft.

De klim is steil, maar prima ook met kleinere kinderen te doen, en het uitzicht maakt de trappen omhoog meer dan goed! Meer informatie vind je hier

Fietsen op een tandem

Het absolute hoogtepunt, wat betreft onze dochter, was het fietsen op een speciale ouder-/kindtandem. Toch grappig af en toe waar je kinderen blij van worden 😉 Het feit dat zij voorop zat, haar vader stuurde was al pret genoeg. Het dan af en toe ook helemaal alleen trappen, steeds langer en langer, werd een sport.

Tandem Smulpaapje

Van alles wat we drie dagen lang op Texel ondernamen bleek dit haar absolute favoriet. Deze tip komt dan ook warm aanbevolen door onze 8jarige! Wij huurden onze tandem in de Koog, bij Fietsverhuur de Koog en betaalde € 34,- per dag.

Wandelen door de Slufter

Fietsend door de duinen op weg naar de Vuurtoren passeerden we natuurgebied de Slufter. Een bijzonder gebied dat direct in contact met de Noordzee ligt en soms deels of helemaal onder water staat.

Texel de Slufter Smulpaapje

Je kunt er geweldig doorheen wandelen. Neem zeker ook een verrekijker mee, want niet alleen spot je vanaf hier al de vuurtoren maar het is ook een fantastisch vogelgebied. Laarzen aan en lekker ronddwalen! Meer info over de Slufter vind je hier

Meer informatie over Texel

Alle artikelen die ik over Texel schreef vind je hier!

Gepubliceerd op 12 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.