Renais gin van Alex en Emma WatsonRenais gin van Alex Watson en zijn zus, actrice Emma Watson, is meer dan een celebrity gin. Deze gin, op basis van Chablis, is de Grand Cru onder de gins.

Dat was ook waar ik op aan sloeg, Chablis in een gin, héél intrigerend. Aangezien ik zelf – voor wie dat niet wist – mijn eigen Holy Unicorn Gin ontwikkelde was ik zeer benieuwd hoe Chablis in gin tot zijn recht zou komen.

Ik volgde de masterclass van Renais’ ambassadeur, Jack Sotti, in de George in Amsterdam en werd instant verliefd op de mogelijkheden van deze gin. Laat ik eens beginnen met je daar wat meer over te vertellen, dan snap je ook dat Renais gin meer is dan de gin van twee hele beroemde mensen.

Renais gin van Domaine Watson

De vader van Alex en Emma Watson maakt al meer dan 3 decennia wijn in Frankrijk op zijn domaine Watson. Dat doet hij zodanig goed dat hij inmiddels meerdere prijzen heeft gewonnen én totaal is geaccepteerd door de Fransen als wijnmaker. Van het maken van die wijn blijven druivenschillen over. Die kun je weggooien, maar je kunt ze ook gebruiken om gin mee te maken. Een no waste concept dus, als basis voor Renais gin. Love it!

Overigens is Alex Watson ook geen newbee in de drankenwereld, hij werkte o.a. bij Diageo en is dus echt meer dan ‘de broer van..’ (de horror als je dat de rest van je leven moet horen).  Wat ik daarnaast ook echt tof vind is dat hij persoonlijk reageerde op mijn Instagram berichtje over de gin. De man heeft tigtienduizenden volgers. Hou ik van. Goed terug naar de gin nu.

Aan de basis van Renais, wat “herboren” betekent in het Frans, liggen dus de geredde witte druivenschillen van de Chablis. Deze schillen worden gecombineerd met grand-cru wijndruiven en botanische ingrediënten zoals lindebloesem, acaciahoning en zeezout. Dit resulteert in een minerale smaak met tonen van citrus.

Renais gin

Hoe drink je Renais gin?

Wat het leuke van Renais gin is, is dat je ‘m op verschillende manieren kunt drinken. De beste test voor een gin vind ik altijd om je ‘m puur kunt drinken. Spoiler; dat kan met Renais gin.

Jack Sotti leerde ons er een Martini mee maken, maar Renais gin is ook geweldig in een French 75 (met o.a. Champagne) of in een Margarita (met o.a. munt). Dat laatste recept vond ik écht een verrassing, dus die deel ik graag me je!

Waar is Renais gin te koop?

Dus ja, Renais gin vind ik een mooie aanvulling op het ginschap en is dus vanaf nu in Nederland te koop. o.a. bij Drankdozijn maar binnenkort ook bij Gall & Gall. Retailprijs is € 44,95

Renais gin

Margarita met Renais gin

50 ml Renais gin
25 ml vers limoensap
20 ml suikersiroop
8 muntblaadjes
voldoende ijs

verder nodig: fijn zeezout, shaker, strainer, glas

Doe alle ingrediënten in een shaker en shake tot je shaker koud aanvoelt. Maak de rand van je glas vochtig en dip voorzichtig in het zout (buitenkant van je glas!)
Giet je cocktail door een strainer (zeefje) in je glas, vul aan met een groot ijsblok en roer even. Geniet! (geen 18, geen alcohol)

Gepubliceerd op 29 juni 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 juli 2024
strawberry margarita
 
Frozen strawberry margarita

Met een bamix kun je meer dan je denkt. Want terwijl je barbecue staat te ronken maak je er buiten deze lekkere cocktail mee.
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!