Terugblik 2020 – deel IIIHet laatste deel van een drieluik waarin ik terugblik op het meest bizarre jaar ooit, 2020. Met als afsluiter de decembermaand. Omdat het jaar nog niet turbulent genoeg was…

Want december is in één woord de meest intense maand van het jaar. Terwijl juli toch best heftig was met het ongeluk van mijn vent, blijkt december nog een kleine verrassing in petto te hebben. Maar eerst is er vooral heel veel tofs!

Me-cation

Want ik trakteer mezelf op wat me-time met een dagje Arnhem en omgeving. Wandelen op de Veluwe, een museumbezoek en een overnachting in een heerlijk hotel. De batterij opladen voor de weken die nog op stapel staan.

hotel zwembad wijn uit Brabant

Tasting Games

De week erna presenteer ik mijn eerste Tasting Games en ik kook online mee met een kerstevent van het Toerismebureau van Ierland. Een lekkere afleiding van het feit dat ik net daarvoor bij de huisarts ben geweest en doormoet naar het ziekenhuis. Maar daarover later meer.

Wijn uit Brabant

Ook is er een online wijnproeverij, waar ik kennis maak met een aantal geweldige Brabantse wijnen. Een mooie afsluiter van een gekke week die heel veel wachten inluidt. Gelukkig is er volop afleiding want in het weekend doe ik niet alleen een instalive voor Sligro, ook bereid ik de opnames voor die maandags plaatsvinden.

neff opnames

Opnames

We filmen in 13 uur tijd maar liefst zes filmpjes bij NEFF. Met een heuse crew lijkt het bijna alsof we een Hollywood productie aan het opnemen zijn. Vlak na de persconferentie, waarbij de volgende lockdown wordt aangekondigd, zijn we klaar. Ik ben gesloopt! Ook omdat ik weet dat ik binnenkort naar het ziekenhuis moet voor een vervolgonderzoek. Het zit me niet lekker.

Covershoot

Maar er is weinig tijd, wederom gelukkig, om daar heel lang bij stil te staan. Want na een dag fysiek bijtanken moet ik weer in de benen. Letterlijk. De keuken in, want deze week fotograferen we ook voor de cover van mijn nieuwe boek. Zó spannend!

Donderdagochtend verbouwen we de woonkamer tot fotostudio en schieten we de eerste tien beelden voor het boek met als klapstuk de cover. Hoewel ik halverwege de ochtend heel even vrees dat ik flauwval lukt het toch de dag te volbrengen. Méga blij met de eerste resultaten. De toon voor het boek is gezet en het wordt nóg toffer dan Borreltijd.

Terugschakelen

Gelukkig is het hierna even een paar dagen rustiger. Ik heb op de maandag voor kerst nog een keer een presentatie voor The Tasting Games en daarna is het vakantie. Soort van. Want de dag voor kerst mag ik naar het ziekenhuis voor mijn mri. Zo fakkin spannend.

sushi

Kerstdagen

En dat blijft het daarna. Want doordat de kerstdagen er tussen zitten krijg ik pas de 29e de uitslag. Dat helpt niet echt bij het zeer nodige ontspannen kan ik je vertellen. Maar toch is kerstavond en eerste kerstdag fijn  en zo ontspannen als het kan.  Onze dochter blijkt genadeloos goed sushi te kunnen rollen. En eerste kerstdag genieten we van een diner dat we hebben besteld bij een van onze favoriete restaurants.

Daarna begint het grote nagelbijten. In de tussentijd schrijf ik de spanning en onzekerheid van me af in een van de meeste persoonlijke verhalen die ik ooit geschreven heb (of hoop te schrijven). Het helpt om mijn hoofd leeg te maken.

Goed nieuws

En dan is er de 29e het verlossende “ik heb goed nieuws voor je”. Alles wat daarna wordt verteld sla ik niet meer op. Goed nieuws is het enige dat telt! Niet normaal hoe bang ik ben geweest dat in die zin nog het woordje ‘niet’ zou zitten. Maar we kunnen dit jaar nu écht afsluiten!

Terugblik 2020

Normaliter is december voor mij een periode van niet alleen terugkijken, maar vooral ook kijken naar wat ik in het nieuwe jaar wil gaan doen. Voor dat laatste heb ik amper tijd gehad deze maand. Of zoals iemand treffend zei “je hebt op pauze gestaan”. Zo voelt het inderdaad. Dus die doelen versus resultaten van afgelopen jaar of mijn plannen voor komend jaar die komen nog wel. Je kunt trouwens wel mijn voorgaande terugblikken lezen, want dit jaar knipte ik die op in deel I , deel II en dit 3e deel.

Ik ga nu eerst écht aan een welverdiende en broodnodige vakantie beginnen. Mijn batterij weer opladen, want ik kan me niet herinneren wanneer dat energielevel voor het laatst zo laag was. Tijd dus nu om even goed voor mezelf te zorgen. Dan ben ik in de loop van januari er weer voor jullie 😉

Gepubliceerd op 28 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!