Me-cation, alleen op pad, zo doe je dat!Tijd nemen voor jezelf, we doen het denk ik allemaal te weinig. Maar dit jaar is het harder nodig dan ooit. Dus ging ik een dag alleen op pad, op Me-cation!

Een dag écht vrij. Dus zonder laptop. Zonder to do lijst. Maar gewoon alleen maar dingen doen waar ík zin in heb. Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan. Juist nu, in deze drukke decembermaand, was ik behoorlijk aan toe.

Me-cation

Ik werd door Bilderberg hotels uitgenodigd om een nachtje te komen verblijven en greep die gelegenheid meteen aan om daar me-cation om heen te plannen. Soms moet je gewoon doorpakken, in plaats van blijven denken ‘oh dat zou wel heel lekker zijn…’ Een me-cation dus. 24 uur alleen voor mij. De voorpret alleen al was heerlijk!

bilderberg hotel oosterbeek

Ik koos voor Hotel de Bilderberg in Oosterbeek. Om meerdere redenen. Ik had er  (voor mijn gevoel eeuwen geleden) al eens een weekend gelogeerd, tijdens mijn communicatieopleiding. Daarnaast heb ik jaren geleden in Arnhem gewoond en aten we soms wel eens in het restaurant van het hotel. Goeie herinneringen dus!

Wandelen Hoge Veluwe

Daarnaast is de omgeving van Oosterbeek werkelijk práchtig! Eerst dus heerlijk wandelen op de Hoge Veluwe met vriendinnetje Ellen. Na betaling van entree voor Nationaal Park de Hoge Veluwe heb je de natuur op dit moment nagenoeg voor jezelf. We hebben bijna 2 uur heerlijk gewandeld en bij gekletst. Als het dan niet bij elkaar thuis kan, dan doen we het gewoon zo!

Susan Aretz Hoge veluwe

Kroller Muller museum

Daarna had ik een tijdslot gereserveerd bij het Kröller Muller museum, dat midden in het nationaal park ligt. Ik kwam hier als klein meisje al met mijn ouders. Nog steeds is het even prachtig. Met een geweldige tijdelijke tentoonstelling, maar ook een aantal zalen met heel veel oude meesters.

Geert Mul museum kroller muller

Het hotel ligt nog geen 25 minuten rijden vanaf het museum, dus daar was ik heerlijk op tijd om in te checken en met een boek in de lounge te zitten.

Gewoon even lezen, glaasje wijn erbij, in alle rust. Ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst deed. De dag is nu al geslaagd… (oh en ja, het boek van Obama is ook een aanrader. Bijvoorkeur wel in het Engels lezen!)

lounge hotel

Hotel De Bilderberg

Mijn kamer bleek trouwens, net als heel veel andere kamers in het hotel, recent opgeknapt. Een héérlijk groot bed en balkon, maar ook een moderne badkamer. Alle ingrediënten aanwezig voor een nachtje heerlijk slapen.

Maar niet voordat er gegeten was. Uit eten, in het restaurant van het hotel, is – ook als je alleen eet – echt een feest! Als ik niet kan kiezen van een menukaart klopt er iets. Genoten heb ik. Niet alleen van het eten, ook van de vriendelijke en zeer correcte bediening en niet te vergeten van de mooie selectie wijnen in het Italiaans georiënteerde restaurant. Genieten!

Ik slaap héérlijk in dat grote bed,  tot 7.15u! maar liefst. Met koffie op bed (echt hulde voor hotelkamers met een goed koffieapparaat op de kamer) is het heerlijk relaxt wakker worden. Dan hijs ik me in mijn badpak, want voor het ontbijt ga ik nog een rondje zwemmen. Het hotel heeft een inpandig, verwarmd zwembad. Oh jongens zo heerlijk! Je reserveert een tijdslot en hebt dan het hele zwembad voor jou alleen. Niet normaal zo fijn.

koffie hotel zwembad

En daarna heb je ook wel echt trek in het ontbijt. Ook daar reserveer je bij incheck een tijd voor en dat werkt prima. De keuze is, zoals eigenlijk altijd in Bilderberg hotels, heel ruim. Alles is vers. Er is genoeg. En geloof me, na een half uur baantjes zwemmen heb je echt wel trek…

Dikke aanrader

Omdat ik voor de kerst nog boodschappen wil doen in Duitsland (een klein half uurtje rijden van Oosterbeek) check ik op tijd uit. Maar ik had met alle plezier nóg een nachtje willen blijven. Deze 24 uur Me-cation voelde als zoveel langer. Het was zo heerlijk om er even écht uit te zijn. Ik kan het je meer dan aanraden. Mocht je dat in een Bilderberg hotel willen doen houd hun site dan even in de gaten voor winter aanbiedingen.

Disclaimer: ik verbleef op uitnodiging in hotel de Bilderberg, voor het schrijven van dit artikel kreeg ik verder niet betaald.

Gepubliceerd op 7 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!