Smulpaapje weekmenu – #11
We houden een kleine fiësta deze week, met een tweetal typisch Mexicaanse gerechten in het weekmenu.
Maar ook een budgetrecept, perfect om die laatste restjes groenten in te verwerken. En er is nog veel meer!
Het menu deze week:
dag 1 – Mexicaanse Peulvruchten fiësta
dag 2 – Guacemole, zonder pakjes en zakjes
dag 3 – Kokosrijstpudding uit de oven
dag 4 – Geroosterde bietjes & pompoensoep
dag 5 – Fritatta
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
2 x Gele paprika,
cherrytomaatjes
kastanjechampignons
lenteui
geraspte Emmenthaler
150 gedroogde worst naar keuze
1 blik bonen (wij gebruikten ‘Black eyed peas, maar chilibonen is een goed alternatief)
1 blik tomatenblokjes
limoen
2 rijpe avocado’s
1 sjalotje
500g Chiogga bietjes
flespompoen
Paar wortelen
Paar takjes thijm
120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
melk
slagroom
Vanille extract
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
paprikapoeder
gemalen komijn
Zout & peper
olijfolie
6 eieren
Ui
knoflook
groentebouillon
kaneel
Gepubliceerd op 14 maart 2014