Smulpaapje weekmenu – #11



We houden een kleine fiësta deze week, met een tweetal typisch Mexicaanse gerechten in het weekmenu.

Maar ook een budgetrecept, perfect om die laatste restjes groenten in te verwerken. En er is nog veel meer!

Het menu deze week:

dag 1 – Mexicaanse Peulvruchten fiësta

dag 2 – Guacemole, zonder pakjes en zakjes

dag 3 – Kokosrijstpudding uit de oven

dag 4 – Geroosterde bietjes & pompoensoep

dag 5 – Fritatta

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

2 x Gele paprika,
cherrytomaatjes
kastanjechampignons
lenteui
geraspte Emmenthaler
150 gedroogde worst naar keuze
1 blik bonen (wij gebruikten ‘Black eyed peas, maar chilibonen is een goed alternatief)
1 blik tomatenblokjes
limoen
2 rijpe avocado’s
1 sjalotje
500g Chiogga bietjes
flespompoen
Paar wortelen
Paar takjes thijm
120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
melk
slagroom
Vanille extract

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

paprikapoeder
gemalen komijn
Zout & peper
olijfolie
6 eieren
Ui
knoflook
groentebouillon
kaneel
 

Gepubliceerd op 14 maart 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.