Smulpaapje weekmenu – #11



We houden een kleine fiësta deze week, met een tweetal typisch Mexicaanse gerechten in het weekmenu.

Maar ook een budgetrecept, perfect om die laatste restjes groenten in te verwerken. En er is nog veel meer!

Het menu deze week:

dag 1 – Mexicaanse Peulvruchten fiësta

dag 2 – Guacemole, zonder pakjes en zakjes

dag 3 – Kokosrijstpudding uit de oven

dag 4 – Geroosterde bietjes & pompoensoep

dag 5 – Fritatta

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

2 x Gele paprika,
cherrytomaatjes
kastanjechampignons
lenteui
geraspte Emmenthaler
150 gedroogde worst naar keuze
1 blik bonen (wij gebruikten ‘Black eyed peas, maar chilibonen is een goed alternatief)
1 blik tomatenblokjes
limoen
2 rijpe avocado’s
1 sjalotje
500g Chiogga bietjes
flespompoen
Paar wortelen
Paar takjes thijm
120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
melk
slagroom
Vanille extract

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

paprikapoeder
gemalen komijn
Zout & peper
olijfolie
6 eieren
Ui
knoflook
groentebouillon
kaneel
 

Gepubliceerd op 14 maart 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.