Smulpaapje kookt! – Kokosrijstpudding



Dit is zo’n heerlijk rijk dessert dat je bijvoorkeur na een lichte maaltijd eet, want echt mager is het niet. Maar heel soms moet dat kunnen, vind je ook niet?

Wil je nog wat frisheid toevoegen, serveer de pudding dan met een paar lepels mangopuree.

Voor 6 personen

120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
600ml melk
300 ml slagroom
1 tl vanille extract
kaneel naar smaak

Optioneel: 1 mango gepureerd

Slow food

Verwarm de oven voor op 150C. Vet een grote, ovenvaste schaal in met een beetje boter en doe er de rijst in. Meng de kokosmelk, gewone melk en slagroom en doe daar het vanille extract bij. Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met kaneel. Verdeel de boter in stukjes en doe die er over heen. Zet vervolgens de schaal 1,5 uur in de oven. Roer gedurende die tijd af en toe de rijst door. Na verloop van tijd komt er echt een waanzinnig lekkere geur je huis in!

Warm toetje

Na anderhalf uur heeft de rijst zich volgezogen met het vocht en heb je een dikke, volle rijstpudding. Het lekkerst is het om die warm, zo uit de oven, te serveren. Eet je niet alles op laat dan goed afkoelen en dek de schaal af met huishoudfolie. Zo voorkom je dat er een velletje op de pudding komt.

 

Gepubliceerd op 16 maart 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.