Smulpaapje weekmenu – #9



Winter wil het maar niet echt worden, dus ook het weekmenu laat al weer wat lente voorkeuren zien.

Lekkere lichte maaltijden, als altijd goed voor te bereiden, makkelijk te maken maar boven alles heel erg lekker!

Het menu deze week

Dag 1 – Hartige taart met courgette

Dag 2 – Viscurry

Dag 3 – Courgette tomatensoep

Dag 4 – Tonijnwraps

Dag 5 – Abrikozen & walnotenmuffins

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

klein stukje verse gember
blikje tomatenblokjes, met sap
groente, naar keuze in gelijke blokjes (250g)
kabeljauw (250g)3 courgettes
1 pakje hamreepjes
200g Gorgonzola (of een andere zachte blauwe kaas)
200ml crème fraiche
rol roomboterbladerdeeg (of gebruik ontdooide bladerdeegplakjes)ongezouten roomboter
basterdsuiker
1 zakje knijpfruit (wij gebruiken appel/banaan)
50g gedroogde abrikozen
50g walnoten
havermout
5 tomaten
1 blikje tonijn op olie (240g
bieslook
magere kwark
wrap tortilla’s
Spinazieblaadjes

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

zonnebloemolie
komijnzaad (de hele korrels)
 ui
knoflook
Kurkuma
groentebouillon
eieren
melk
vers gemalen zwarte peper
bloem
bakpoeder
augurk
citroen
 

Gepubliceerd op 1 maart 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.