Smulpaapje kookt! Fruitige muffins



Kleine zoete traktaties. Bij tijd en wijle moet dat kunnen. En die kun je kopen, maar waarom niet zelf maken?

In iets meer dan een half uur heb je deze verse fruit & noten muffins op tafel staan. En hoe leuk om je kinderen daar bij te laten helpen!

Fruitige muffins

Knijpfruit ligt bij ons vaak in de kast stof te happen, maar het bleek een ideale toevoeging aan deze muffins, toen wij geen rijpe bananen op de schaal hadden liggen. En natuurlijk kun je in plaats van gedroogde abrikozen ook rozijntjes of ander gedroogd fruit gebruiken. Varieer er rustig op los!

Voor 6 grote of 12 kleine muffins

75g ongezouten boter, op kamertemperatuur
50g basterdsuiker
1 ei
75g bloem
1tl bakpoeder
1 zakje knijpfruit (wij gebruiken appel/banaan) (of gebruik 125g fruitmoes)
50g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
50g walnoten, kleine stukjes
havermout

Verwarm de oven voor op 180C en voorzie een muffinblik van vormpjes (of vet ze in)

Muffin beslag

Mix de boter en suiker tot licht van kleur. Voeg het ei toe en zorg dat die volledig is opgenomen. Dan de bloem en bakpoeder erbij en goed doorroeren. Knijpfruit/fruitmoes er door roeren en als laatste de abrikozen en walnoten erdoor.

Goudbruin bakken

Vul de vormpjes tot 2/3 en besprenkel met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Even laten afkoelen, uit het blik halen en lauwwarm opeten. Ook een lekkere traktatie voor in de lunchtrommel, in plaats van een kant en klare koek! En zelfs als ontbijtmuffin zijn ze niet te versmaden!

Gepubliceerd op 26 februari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.