Smulpaapje kookt! Fruitige muffins



Kleine zoete traktaties. Bij tijd en wijle moet dat kunnen. En die kun je kopen, maar waarom niet zelf maken?

In iets meer dan een half uur heb je deze verse fruit & noten muffins op tafel staan. En hoe leuk om je kinderen daar bij te laten helpen!

Fruitige muffins

Knijpfruit ligt bij ons vaak in de kast stof te happen, maar het bleek een ideale toevoeging aan deze muffins, toen wij geen rijpe bananen op de schaal hadden liggen. En natuurlijk kun je in plaats van gedroogde abrikozen ook rozijntjes of ander gedroogd fruit gebruiken. Varieer er rustig op los!

Voor 6 grote of 12 kleine muffins

75g ongezouten boter, op kamertemperatuur
50g basterdsuiker
1 ei
75g bloem
1tl bakpoeder
1 zakje knijpfruit (wij gebruiken appel/banaan) (of gebruik 125g fruitmoes)
50g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
50g walnoten, kleine stukjes
havermout

Verwarm de oven voor op 180C en voorzie een muffinblik van vormpjes (of vet ze in)

Muffin beslag

Mix de boter en suiker tot licht van kleur. Voeg het ei toe en zorg dat die volledig is opgenomen. Dan de bloem en bakpoeder erbij en goed doorroeren. Knijpfruit/fruitmoes er door roeren en als laatste de abrikozen en walnoten erdoor.

Goudbruin bakken

Vul de vormpjes tot 2/3 en besprenkel met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Even laten afkoelen, uit het blik halen en lauwwarm opeten. Ook een lekkere traktatie voor in de lunchtrommel, in plaats van een kant en klare koek! En zelfs als ontbijtmuffin zijn ze niet te versmaden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.