Smulpaapje kookt! Fruitige muffins



Kleine zoete traktaties. Bij tijd en wijle moet dat kunnen. En die kun je kopen, maar waarom niet zelf maken?

In iets meer dan een half uur heb je deze verse fruit & noten muffins op tafel staan. En hoe leuk om je kinderen daar bij te laten helpen!

Fruitige muffins

Knijpfruit ligt bij ons vaak in de kast stof te happen, maar het bleek een ideale toevoeging aan deze muffins, toen wij geen rijpe bananen op de schaal hadden liggen. En natuurlijk kun je in plaats van gedroogde abrikozen ook rozijntjes of ander gedroogd fruit gebruiken. Varieer er rustig op los!

Voor 6 grote of 12 kleine muffins

75g ongezouten boter, op kamertemperatuur
50g basterdsuiker
1 ei
75g bloem
1tl bakpoeder
1 zakje knijpfruit (wij gebruiken appel/banaan) (of gebruik 125g fruitmoes)
50g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
50g walnoten, kleine stukjes
havermout

Verwarm de oven voor op 180C en voorzie een muffinblik van vormpjes (of vet ze in)

Muffin beslag

Mix de boter en suiker tot licht van kleur. Voeg het ei toe en zorg dat die volledig is opgenomen. Dan de bloem en bakpoeder erbij en goed doorroeren. Knijpfruit/fruitmoes er door roeren en als laatste de abrikozen en walnoten erdoor.

Goudbruin bakken

Vul de vormpjes tot 2/3 en besprenkel met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Even laten afkoelen, uit het blik halen en lauwwarm opeten. Ook een lekkere traktatie voor in de lunchtrommel, in plaats van een kant en klare koek! En zelfs als ontbijtmuffin zijn ze niet te versmaden!

Gepubliceerd op 26 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus