Smulpaapje kookt een milde groente- en viscurry



We voegen weer een curry toe aan het Indiase pallet van Smulpaapje. Een milde curry, zonder potje of zakje maar geheel zelfgemaakt. En simpeler dan je denkt. Fijne milde smaken, zodat ze ook heel toegankelijk voor kinderen zijn.

En wil je een vegetarische versie, dan laat je de vis weg. Of voeg kipfilet toe in plaats van vis. Variëren is soms heel makkelijk!

Voor vier personen

2el zonnebloemolie
1 volle tl komijnzaad (de hele korrels)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt
klein stukje verse gember, geraspt
1 tl Kurkuma
blikje tomatenblokjes, met sap
groente, naar keuze in gelijke blokjes (250g)
kabeljauw, in blokjes (250g)
400ml groentebouillon
optioneel: 1 tl garam masala en 2 el yoghurt

Basis van je curry

Verhit de olie en verwarm hier de komijnzaadjes een paar minuten in. Voeg dan de ui toe en bak die op laag vuur een minuut of tien, tot ie lekker zacht is. Dan mogen de knoflook, gember en Kurkuma erbij. Hou je van wat extra pit dan kun je nu ook wat verse rode peper meebakken. Dit alles een minuutje meebakken. Dan de tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen. Op laag vuur nu zachtjes een 15-20 minuten laten pruttelen.

Groente naar keuze

In de tussentijd kun je de groente klaarmaken en in gelijke blokjes snijden. Wij gebruikten een handje sperziebonen, een groene paprika, een halve puntpaprika en 2 meiraapjes. Een perfecte manier om zo de restjes groente op te maken. Doe de groente er nu bij, net als de bouillon en laat alles zo’n 30-45 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is en de saus mooi dik. Ik vries dit soort curry’s vaak deels in en kook ‘m dan iets minder lang aangezien je ‘m nog extra kookt als je ‘m daadwerkelijk gaat eten. Als laatste nu de vis erbij en kort meewarmen, tot ie gaar is maar niet zo gaar dat ie uit elkaar valt.

Serveren

Als laatste de garam masala en yoghurt erbij en je curry is klaar. Serveer de curry met rijst of lekkere naan. En als je wilt een lekkere schep mango chutney erbij.

Gepubliceerd op 28 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!