Smulpaapje kookt een milde groente- en viscurry



We voegen weer een curry toe aan het Indiase pallet van Smulpaapje. Een milde curry, zonder potje of zakje maar geheel zelfgemaakt. En simpeler dan je denkt. Fijne milde smaken, zodat ze ook heel toegankelijk voor kinderen zijn.

En wil je een vegetarische versie, dan laat je de vis weg. Of voeg kipfilet toe in plaats van vis. Variëren is soms heel makkelijk!

Voor vier personen

2el zonnebloemolie
1 volle tl komijnzaad (de hele korrels)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt
klein stukje verse gember, geraspt
1 tl Kurkuma
blikje tomatenblokjes, met sap
groente, naar keuze in gelijke blokjes (250g)
kabeljauw, in blokjes (250g)
400ml groentebouillon
optioneel: 1 tl garam masala en 2 el yoghurt

Basis van je curry

Verhit de olie en verwarm hier de komijnzaadjes een paar minuten in. Voeg dan de ui toe en bak die op laag vuur een minuut of tien, tot ie lekker zacht is. Dan mogen de knoflook, gember en Kurkuma erbij. Hou je van wat extra pit dan kun je nu ook wat verse rode peper meebakken. Dit alles een minuutje meebakken. Dan de tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen. Op laag vuur nu zachtjes een 15-20 minuten laten pruttelen.

Groente naar keuze

In de tussentijd kun je de groente klaarmaken en in gelijke blokjes snijden. Wij gebruikten een handje sperziebonen, een groene paprika, een halve puntpaprika en 2 meiraapjes. Een perfecte manier om zo de restjes groente op te maken. Doe de groente er nu bij, net als de bouillon en laat alles zo’n 30-45 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is en de saus mooi dik. Ik vries dit soort curry’s vaak deels in en kook ‘m dan iets minder lang aangezien je ‘m nog extra kookt als je ‘m daadwerkelijk gaat eten. Als laatste nu de vis erbij en kort meewarmen, tot ie gaar is maar niet zo gaar dat ie uit elkaar valt.

Serveren

Als laatste de garam masala en yoghurt erbij en je curry is klaar. Serveer de curry met rijst of lekkere naan. En als je wilt een lekkere schep mango chutney erbij.

Gepubliceerd op 28 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.