Smulpaapje kookt een milde groente- en viscurry



We voegen weer een curry toe aan het Indiase pallet van Smulpaapje. Een milde curry, zonder potje of zakje maar geheel zelfgemaakt. En simpeler dan je denkt. Fijne milde smaken, zodat ze ook heel toegankelijk voor kinderen zijn.

En wil je een vegetarische versie, dan laat je de vis weg. Of voeg kipfilet toe in plaats van vis. Variëren is soms heel makkelijk!

Voor vier personen

2el zonnebloemolie
1 volle tl komijnzaad (de hele korrels)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt
klein stukje verse gember, geraspt
1 tl Kurkuma
blikje tomatenblokjes, met sap
groente, naar keuze in gelijke blokjes (250g)
kabeljauw, in blokjes (250g)
400ml groentebouillon
optioneel: 1 tl garam masala en 2 el yoghurt

Basis van je curry

Verhit de olie en verwarm hier de komijnzaadjes een paar minuten in. Voeg dan de ui toe en bak die op laag vuur een minuut of tien, tot ie lekker zacht is. Dan mogen de knoflook, gember en Kurkuma erbij. Hou je van wat extra pit dan kun je nu ook wat verse rode peper meebakken. Dit alles een minuutje meebakken. Dan de tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen. Op laag vuur nu zachtjes een 15-20 minuten laten pruttelen.

Groente naar keuze

In de tussentijd kun je de groente klaarmaken en in gelijke blokjes snijden. Wij gebruikten een handje sperziebonen, een groene paprika, een halve puntpaprika en 2 meiraapjes. Een perfecte manier om zo de restjes groente op te maken. Doe de groente er nu bij, net als de bouillon en laat alles zo’n 30-45 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is en de saus mooi dik. Ik vries dit soort curry’s vaak deels in en kook ‘m dan iets minder lang aangezien je ‘m nog extra kookt als je ‘m daadwerkelijk gaat eten. Als laatste nu de vis erbij en kort meewarmen, tot ie gaar is maar niet zo gaar dat ie uit elkaar valt.

Serveren

Als laatste de garam masala en yoghurt erbij en je curry is klaar. Serveer de curry met rijst of lekkere naan. En als je wilt een lekkere schep mango chutney erbij.

Gepubliceerd op 28 februari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.