Smulpaapje kookt een milde groente- en viscurry



We voegen weer een curry toe aan het Indiase pallet van Smulpaapje. Een milde curry, zonder potje of zakje maar geheel zelfgemaakt. En simpeler dan je denkt. Fijne milde smaken, zodat ze ook heel toegankelijk voor kinderen zijn.

En wil je een vegetarische versie, dan laat je de vis weg. Of voeg kipfilet toe in plaats van vis. Variëren is soms heel makkelijk!

Voor vier personen

2el zonnebloemolie
1 volle tl komijnzaad (de hele korrels)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt
klein stukje verse gember, geraspt
1 tl Kurkuma
blikje tomatenblokjes, met sap
groente, naar keuze in gelijke blokjes (250g)
kabeljauw, in blokjes (250g)
400ml groentebouillon
optioneel: 1 tl garam masala en 2 el yoghurt

Basis van je curry

Verhit de olie en verwarm hier de komijnzaadjes een paar minuten in. Voeg dan de ui toe en bak die op laag vuur een minuut of tien, tot ie lekker zacht is. Dan mogen de knoflook, gember en Kurkuma erbij. Hou je van wat extra pit dan kun je nu ook wat verse rode peper meebakken. Dit alles een minuutje meebakken. Dan de tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen. Op laag vuur nu zachtjes een 15-20 minuten laten pruttelen.

Groente naar keuze

In de tussentijd kun je de groente klaarmaken en in gelijke blokjes snijden. Wij gebruikten een handje sperziebonen, een groene paprika, een halve puntpaprika en 2 meiraapjes. Een perfecte manier om zo de restjes groente op te maken. Doe de groente er nu bij, net als de bouillon en laat alles zo’n 30-45 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is en de saus mooi dik. Ik vries dit soort curry’s vaak deels in en kook ‘m dan iets minder lang aangezien je ‘m nog extra kookt als je ‘m daadwerkelijk gaat eten. Als laatste nu de vis erbij en kort meewarmen, tot ie gaar is maar niet zo gaar dat ie uit elkaar valt.

Serveren

Als laatste de garam masala en yoghurt erbij en je curry is klaar. Serveer de curry met rijst of lekkere naan. En als je wilt een lekkere schep mango chutney erbij.

Gepubliceerd op 28 februari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.