Smulpaapje weekmenu – #8



Dat je het moeilijk hebt te kiezen welke gerechten er deze week in het weekmenu komen, zoveel lekkers hebben we op stapel voor jullie.

Maar met jullie hulp hebben we volgens mij weer een lekkere selectie gemaakt. Met oerHollandse ingrediënten deze week!

Het menu deze week

Dag 1 – Geitenkaasfondue

Dag 2 – Ovenschotel met bloemkool

Dag 3 – Broodpudding

Dag 4 – Basistomatensaus (met gehaktballetjes)

Dag 5 – Aardappelcakejes met pastinaak

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

150g Sikkepit pittige geitenkaas
250g Vleitegeit belegen
200ml (geiten)melk
Verse bieslook
Sjalot
2 stengels prei
2 wortels (wij gebruikten regenboogwortel, maar winterpeen kan prima)
575g verse schelvis, gefileerd
500g nieuwe kriel
Stokbrood
Rozijnenbrood
350g pastinaak
500g aardappel
Gerookte paprika (kun je dit niet vinden gebruik dan gewoon paprikapoeder)
Geitenkaas, geraspt
 

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Maizena
Olijfolie
Boter
Bloem
Groentebouillon
Dijon mosterd
Zout en peper
Rozijnen/cranberry's
Kaneel
Slagroom
Vanillestokje
Eieren
Suiker
Uien
gemalen komijn

Gepubliceerd op 19 februari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.