Smulpaapje weekmenu – #8
Dat je het moeilijk hebt te kiezen welke gerechten er deze week in het weekmenu komen, zoveel lekkers hebben we op stapel voor jullie.
Maar met jullie hulp hebben we volgens mij weer een lekkere selectie gemaakt. Met oerHollandse ingrediënten deze week!
Het menu deze week
Dag 1 – Geitenkaasfondue
Dag 2 – Ovenschotel met bloemkool
Dag 3 – Broodpudding
Dag 4 – Basistomatensaus (met gehaktballetjes)
Dag 5 – Aardappelcakejes met pastinaak
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
150g Sikkepit pittige geitenkaas
250g Vleitegeit belegen
200ml (geiten)melk
Verse bieslook
Sjalot
2 stengels prei
2 wortels (wij gebruikten regenboogwortel, maar winterpeen kan prima)
575g verse schelvis, gefileerd
500g nieuwe kriel
Stokbrood
Rozijnenbrood
350g pastinaak
500g aardappel
Gerookte paprika (kun je dit niet vinden gebruik dan gewoon paprikapoeder)
Geitenkaas, geraspt
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
Maizena
Olijfolie
Boter
Bloem
Groentebouillon
Dijon mosterd
Zout en peper
Rozijnen/cranberry's
Kaneel
Slagroom
Vanillestokje
Eieren
Suiker
Uien
gemalen komijn
Gepubliceerd op 19 februari 2014