Smulpaapje kookt! Tomatensaus uit de voorraadkast

Straks als de zon zijn werk heeft gedaan en er weer volop sappige, smakelijke tomaten zijn kun je deze saus maken. Tot die tijd kun je prima terugvallen op je voorraadkast. Iedereen heeft ze er wel staan, blikjes tomaten. Gepelde tomaten of tomatenblokjes.
Ze zijn de ideale basis voor deze tomatensaus, die wij maakten met tomatenblokjes in basilicum. Maar die ook prima te maken is met naturel tomatenblokjes!
Wat heb je nodig
1 blikje tomatenblokjes in saus (400gr)
1 ui, gesnipperd
1el basilicumazijn
1,5 el suiker
zout & peper
Basis tomatensaus
Dit is echt de makkelijkste saus die je ooit hebt gemaakt. Fruit de ui in een beetje olie zachtjes aan, kieper de hele inhoud van het blikje erin. Azijn en suiker erdoor en op zacht vuur een minuut of 15 laten pruttelen, tot ‘ie lekker is ingekookt. Op smaak brengen met zout en peper. En dat is het. Proef maar, hij is nu al heerlijk!
Varieer
Nu kun je gaan variëren. Wij braadden kleine gehaktballetjes aan (400g rundergehakt met een fijngesnipperd uitje, zout en peper en klein beetje broodkruim erdoor) tot ze goudbruin waren en lieten deze vervolgens in de tomatensaus garen. Een super tapas hapje. Lekker bij de aardappelcakejes. En zelfs met pasta een top combinatie!
Gepubliceerd op 19 februari 2014