Smulpaapje kookt! Tomatensaus uit de voorraadkast



Straks als de zon zijn werk heeft gedaan en er weer volop sappige, smakelijke tomaten zijn kun je deze saus maken. Tot die tijd kun je prima terugvallen op je voorraadkast. Iedereen heeft ze er wel staan, blikjes tomaten. Gepelde tomaten of tomatenblokjes.

Ze zijn de ideale basis voor deze tomatensaus, die wij maakten met tomatenblokjes in basilicum. Maar die ook prima te maken is met naturel tomatenblokjes!

Wat heb je nodig

1 blikje tomatenblokjes in saus (400gr)
1 ui, gesnipperd
1el basilicumazijn
1,5 el suiker
zout & peper

Basis tomatensaus

Dit is echt de makkelijkste saus die je ooit hebt gemaakt. Fruit de ui in een beetje olie zachtjes aan, kieper de hele inhoud van het blikje erin. Azijn en suiker erdoor en op zacht vuur een minuut of 15 laten pruttelen, tot ‘ie lekker is ingekookt. Op smaak brengen met zout en peper. En dat is het. Proef maar, hij is nu al heerlijk!

Varieer

Nu kun je gaan variëren. Wij braadden kleine gehaktballetjes aan (400g rundergehakt met een fijngesnipperd uitje, zout en peper en klein beetje broodkruim erdoor) tot ze goudbruin waren en lieten deze vervolgens in de tomatensaus garen. Een super tapas hapje. Lekker bij de aardappelcakejes. En zelfs met pasta een top combinatie!

Gepubliceerd op 19 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?