Smulpaapje kookt! Tomatensaus uit de voorraadkast



Straks als de zon zijn werk heeft gedaan en er weer volop sappige, smakelijke tomaten zijn kun je deze saus maken. Tot die tijd kun je prima terugvallen op je voorraadkast. Iedereen heeft ze er wel staan, blikjes tomaten. Gepelde tomaten of tomatenblokjes.

Ze zijn de ideale basis voor deze tomatensaus, die wij maakten met tomatenblokjes in basilicum. Maar die ook prima te maken is met naturel tomatenblokjes!

Wat heb je nodig

1 blikje tomatenblokjes in saus (400gr)
1 ui, gesnipperd
1el basilicumazijn
1,5 el suiker
zout & peper

Basis tomatensaus

Dit is echt de makkelijkste saus die je ooit hebt gemaakt. Fruit de ui in een beetje olie zachtjes aan, kieper de hele inhoud van het blikje erin. Azijn en suiker erdoor en op zacht vuur een minuut of 15 laten pruttelen, tot ‘ie lekker is ingekookt. Op smaak brengen met zout en peper. En dat is het. Proef maar, hij is nu al heerlijk!

Varieer

Nu kun je gaan variëren. Wij braadden kleine gehaktballetjes aan (400g rundergehakt met een fijngesnipperd uitje, zout en peper en klein beetje broodkruim erdoor) tot ze goudbruin waren en lieten deze vervolgens in de tomatensaus garen. Een super tapas hapje. Lekker bij de aardappelcakejes. En zelfs met pasta een top combinatie!

Gepubliceerd op 19 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!
25 oktober 2020
pumkinspice granola
 
Pumpkin spice granola

Met deze pumkin spice granola kom je de herfst wel door! De granola maak je in de oven, zo wordt je granola extra knapperig.
24 oktober 2020
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
24 oktober 2020
stoofschotel hert
 
Wildstoofschotel met hert en tomaat

Een verrassende Italiaanse stoofschotel met hert en tomaat, die je gewoon thuis in je Nederlandse keuken maakt.
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.