Smulpaapje kookt! Tomatensaus uit de voorraadkast



Straks als de zon zijn werk heeft gedaan en er weer volop sappige, smakelijke tomaten zijn kun je deze saus maken. Tot die tijd kun je prima terugvallen op je voorraadkast. Iedereen heeft ze er wel staan, blikjes tomaten. Gepelde tomaten of tomatenblokjes.

Ze zijn de ideale basis voor deze tomatensaus, die wij maakten met tomatenblokjes in basilicum. Maar die ook prima te maken is met naturel tomatenblokjes!

Wat heb je nodig

1 blikje tomatenblokjes in saus (400gr)
1 ui, gesnipperd
1el basilicumazijn
1,5 el suiker
zout & peper

Basis tomatensaus

Dit is echt de makkelijkste saus die je ooit hebt gemaakt. Fruit de ui in een beetje olie zachtjes aan, kieper de hele inhoud van het blikje erin. Azijn en suiker erdoor en op zacht vuur een minuut of 15 laten pruttelen, tot ‘ie lekker is ingekookt. Op smaak brengen met zout en peper. En dat is het. Proef maar, hij is nu al heerlijk!

Varieer

Nu kun je gaan variëren. Wij braadden kleine gehaktballetjes aan (400g rundergehakt met een fijngesnipperd uitje, zout en peper en klein beetje broodkruim erdoor) tot ze goudbruin waren en lieten deze vervolgens in de tomatensaus garen. Een super tapas hapje. Lekker bij de aardappelcakejes. En zelfs met pasta een top combinatie!

Gepubliceerd op 19 februari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.