Smulpaapje kookt! Tomatensaus uit de voorraadkast



Straks als de zon zijn werk heeft gedaan en er weer volop sappige, smakelijke tomaten zijn kun je deze saus maken. Tot die tijd kun je prima terugvallen op je voorraadkast. Iedereen heeft ze er wel staan, blikjes tomaten. Gepelde tomaten of tomatenblokjes.

Ze zijn de ideale basis voor deze tomatensaus, die wij maakten met tomatenblokjes in basilicum. Maar die ook prima te maken is met naturel tomatenblokjes!

Wat heb je nodig

1 blikje tomatenblokjes in saus (400gr)
1 ui, gesnipperd
1el basilicumazijn
1,5 el suiker
zout & peper

Basis tomatensaus

Dit is echt de makkelijkste saus die je ooit hebt gemaakt. Fruit de ui in een beetje olie zachtjes aan, kieper de hele inhoud van het blikje erin. Azijn en suiker erdoor en op zacht vuur een minuut of 15 laten pruttelen, tot ‘ie lekker is ingekookt. Op smaak brengen met zout en peper. En dat is het. Proef maar, hij is nu al heerlijk!

Varieer

Nu kun je gaan variëren. Wij braadden kleine gehaktballetjes aan (400g rundergehakt met een fijngesnipperd uitje, zout en peper en klein beetje broodkruim erdoor) tot ze goudbruin waren en lieten deze vervolgens in de tomatensaus garen. Een super tapas hapje. Lekker bij de aardappelcakejes. En zelfs met pasta een top combinatie!

Gepubliceerd op 19 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour