Bread & Butter pudding



Het ‘bekt’ niet echt hè? Broodpudding. De Engelsen noemen het een Bread & Butter pudding. Klinkt al beter, vind je niet? Maar als ik je vertel dat het dè manier is om je oud geworden brood op een hele lekkere manier op te maken, ben je vast benieuwd naar het recept. Komt ‘ie…!

Voor  4 personen

¼ stokbrood
3 sneetjes rozijnenbrood
(of wat voor soort brood je maar hebt liggen, hoe ouder hoe lekkerder!)
roomboter
optioneel: jam
handje cranberry’s of rozijnen
kaneel, naar smaak
300ml melk
50ml slagroom
1 vanillestokje, opengespleten en vanille eruit geschraapt
2 eieren
1 flinke eetlepel suiker
Ovenschotel

Toetje uit de oven

Snijd het brood in plakken en besmeer met een goede laag boter. Vet een ovenschotel in met een beetje boter en beleg die met het brood, met de besmeerde kant naar boven. Eventueel kun je over die laag nog wat jam smeren. Bestrooi met rozijntjes of cranberry’s. Afhankelijk van hoeveel brood je hebt kun je nog een tweede laag brood erover doen.

Vanille voegt smaak toe

Verwarm de melk met de slagroom, met daarin de vanille. Het uitgeschraapte stokje kun je mee laten warmen voor extra smaak. Maar breng het geheel niet aan de kook! Klop de eieren en suiker in een aparte kom goed luchtig, tot ze wat bleek en schuimig zijn. Doe dan een beetje van het melk/roommengsel erbij en klop door. Doe dit tot alles bij de eieren zit. Bestrooi met kaneel naar smaak.

Warm het lekkerst

Dit mengsel giet je in de ovenschaal tot alles goed onder staat. Laat dat nu even een half uurtje zo staan. Verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Zet daarna de ovenschotel erin en bak 30-45 minuten tot alles mooi goudbruin is en het ei/roommengsel gestold is. Serveer warm!

Gepubliceerd op 18 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.