Bread & Butter pudding



Het ‘bekt’ niet echt hè? Broodpudding. De Engelsen noemen het een Bread & Butter pudding. Klinkt al beter, vind je niet? Maar als ik je vertel dat het dè manier is om je oud geworden brood op een hele lekkere manier op te maken, ben je vast benieuwd naar het recept. Komt ‘ie…!

Voor  4 personen

¼ stokbrood
3 sneetjes rozijnenbrood
(of wat voor soort brood je maar hebt liggen, hoe ouder hoe lekkerder!)
roomboter
optioneel: jam
handje cranberry’s of rozijnen
kaneel, naar smaak
300ml melk
50ml slagroom
1 vanillestokje, opengespleten en vanille eruit geschraapt
2 eieren
1 flinke eetlepel suiker
Ovenschotel

Toetje uit de oven

Snijd het brood in plakken en besmeer met een goede laag boter. Vet een ovenschotel in met een beetje boter en beleg die met het brood, met de besmeerde kant naar boven. Eventueel kun je over die laag nog wat jam smeren. Bestrooi met rozijntjes of cranberry’s. Afhankelijk van hoeveel brood je hebt kun je nog een tweede laag brood erover doen.

Vanille voegt smaak toe

Verwarm de melk met de slagroom, met daarin de vanille. Het uitgeschraapte stokje kun je mee laten warmen voor extra smaak. Maar breng het geheel niet aan de kook! Klop de eieren en suiker in een aparte kom goed luchtig, tot ze wat bleek en schuimig zijn. Doe dan een beetje van het melk/roommengsel erbij en klop door. Doe dit tot alles bij de eieren zit. Bestrooi met kaneel naar smaak.

Warm het lekkerst

Dit mengsel giet je in de ovenschaal tot alles goed onder staat. Laat dat nu even een half uurtje zo staan. Verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Zet daarna de ovenschotel erin en bak 30-45 minuten tot alles mooi goudbruin is en het ei/roommengsel gestold is. Serveer warm!

Gepubliceerd op 18 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!