Smulpaapje kookt een geitenkaasfondue



Naar aanleiding van ons recept voor traditionele kaasfondue kregen we de vraag of er ook geitenkaasfondue mogelijk is, in verband met een koemelkallergie. En dat kan. Hèèl goed zelfs.

Wij gingen aan de slag met een mooie mix aan geitenkazen. En het resultaat was echt onverwacht en verrassend lekker!

Voor 2 personen (ruime hoeveelheid)

150g Sikkepit pittige geitenkaas, geraspt
250g Vleitegeit belegen, geraspt
200ml (geiten)melk
2el boter (kies voor een koemelkvrije variant)
4el bieslook, fijngesneden
1 grote sjalot, fijngehakt (ongeveer 4 el)
1el maïzena + 2 el koud water

Voor erbij, denk aan bijvoorbeeld

roosjes bloemkool of broccoli (geblancheerd of rauw)
stokbrood
reepjes paprika
Tortilla chips, naturel
cherry tomaatjes

Kaasfondue zonder wijn

Verwarm een pan met daarin de melk, zonder dat ie kookt. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe tot alles is gesmolten. Daar doe je dan de boter bij en warm je mee tot ie ook is gesmolten. Als laatste de bieslook en sjalot. Kijk dan even of je ‘dik genoeg vindt. Zo niet, verdik dan met het maïzenamengsel. Beetje bij beetje, tot je de gewenste dikte hebt.

Geitenkaasfondue verrassend lekker

Als je de fondue meteen in een caquelon maakt, kun je ‘zo op tafel zetten. Wij maken de fondue altijd in een gewone pan en verwarmen de caquelon in de oven. Dan is de overgang van de kaasfondue naar de uiteindelijke pan (die op een rechaud) kan niet zo groot. Wij waren aangenaam verrast door het resultaat. Veel zal afhangen van de soorten geitenkaas die je gebruikt. Wil je dezelfde geitenkaas gebruiken als in dit recept kijk dan even op deze site, daar kun je ook meteen online bestellen. 

De kaas voor dit recept werd ter beschikking gesteld door DeLekkersteKaas.nl

Gepubliceerd op 20 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...