Smulpaapje weekmenu – #49



Italiaanse, Indiaas, zelfgemaakt fastfood én een heerlijk weekend ontbijtje. Je vindt het deze week allemaal terug in dit nieuwe weekmenu.

Volop variatie dus, maar allemaal gerechten waar het hele gezin van mee kan eten. Oh en die lekker vlot op tafel staan. Ook altijd fijn!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Parmigiano Melenzana

Dag 2 – Pasta met worst en palmkool

Dag 3 – Indiase gehaktballetjes

Dag 4 – Kipnuggets met salade

Dag 5 – Kaiserschmarnn

Nóg meer inspiratie vind je hier!

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

verse basilicum, klein bosje
3 aubergines
3 bolletjes mozzarella
3 verse tomaten
1 pak Sugo basilicum (basistomatensaus)
1 bosje palmkool, in reepjes gesneden (Willem en Drees, Spar, markt)
2 Italiaanse worstjes (250g)
2 kipfilets (600g) – in grote blokjes
¼ witte kool
1 appel
1 winterwortel
500g gehakt (rund of lams)
stukje verse gember
klein bosje bladpeterselie
klein bosje koriander
klein bosje munt
Naan (Patak)
 

Voorraadkast

neutrale olijfolie
knoflook
rode en gewone ui
gedroogde tijm
gedroogde oregano
zout en peper
lekkere olijfolie
keukenzout
Parmezaanse kaas
bloem
halfvolle melk
citroen
Riagati pasta (of Penne)
eieren
Halfvolle Yoghurt
fruitazijn
rozijnen
suiker
vanille extract
roomboter
zelfrijzend bakmeel
kurkuma
citroensap
blik tomatenblokjes
kaneel
gemalen komijn
gemalen koriander
gemalen kardemom

Gepubliceerd op 4 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.