Smulpaapje weekmenu – #49
Italiaanse, Indiaas, zelfgemaakt fastfood én een heerlijk weekend ontbijtje. Je vindt het deze week allemaal terug in dit nieuwe weekmenu.
Volop variatie dus, maar allemaal gerechten waar het hele gezin van mee kan eten. Oh en die lekker vlot op tafel staan. Ook altijd fijn!
Dit staat er deze week op het menu
Dag 1 – Parmigiano Melenzana
Dag 2 – Pasta met worst en palmkool
Dag 3 – Indiase gehaktballetjes
Dag 4 – Kipnuggets met salade
Dag 5 – Kaiserschmarnn
Nóg meer inspiratie vind je hier!
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappen
verse basilicum, klein bosje
3 aubergines
3 bolletjes mozzarella
3 verse tomaten
1 pak Sugo basilicum (basistomatensaus)
1 bosje palmkool, in reepjes gesneden (Willem en Drees, Spar, markt)
2 Italiaanse worstjes (250g)
2 kipfilets (600g) – in grote blokjes
¼ witte kool
1 appel
1 winterwortel
500g gehakt (rund of lams)
stukje verse gember
klein bosje bladpeterselie
klein bosje koriander
klein bosje munt
Naan (Patak)
Voorraadkast
neutrale olijfolie
knoflook
rode en gewone ui
gedroogde tijm
gedroogde oregano
zout en peper
lekkere olijfolie
keukenzout
Parmezaanse kaas
bloem
halfvolle melk
citroen
Riagati pasta (of Penne)
eieren
Halfvolle Yoghurt
fruitazijn
rozijnen
suiker
vanille extract
roomboter
zelfrijzend bakmeel
kurkuma
citroensap
blik tomatenblokjes
kaneel
gemalen komijn
gemalen koriander
gemalen kardemom
Gepubliceerd op 4 december 2014