Smulpaapje kookt! – Kipnuggets



Dit zijn pas écht kipnuggets. Zachte kipfilet in een smakelijk en krokant jasje. In niks lijken ze op de kant en klare fastfood variant. Onze kleuter riep verrukt ‘dit is echt de lekkerste kip mama!’

En ja, natuurlijk serveer je hier lekker frietjes bij!

Voor de kipnuggets (4 personen)

100g Parmezaan
75g bloem
Zwarte peper
2 kipfilets (600g) – in grote blokjes
2 eieren, losgeklopt
2el olie

Rauwkostsalade (4 personen)

¼ witte kool, fijngesneden
1 appel, in dunne reepjes
1 winterwortel, fijngesneden
Voor de dressing: Halfvolle Yoghurt + fruitazijn (ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious) + zout en peper

Maak zelf kipnuggets

Meng in een grote kom de geraspte Parmezaan met de bloem en breng op smaak met verse zwarte peper. In een bakje klop je de eieren los. Haal de stukjes kip door het kaas/bloemmengsel en daarna door het losgeklopte ei. Tot slot nog een keer door het kaas/bloemmengsel. Je zult zien dat de eerste keer en vooral bloem aan de kip blijft zitten en de tweede keer ook de geraspte kaas. Dat is precies de bedoeling! Zorg dat je maar één hand gebruikt als je de kip door het ei haalt, dat maakt het handiger om daarna met je andere hand de kipdelen goed van het kaas/bloemmengsel te voorzien.

Rauwkostsalade

Voor de salade snijd je de groente en appel heel fijn. Je kunt er ook een rasp of mandoline voor gebruiken of zelfs kant en klaar zakjes fijngesneden kool en wortel kopen. Meng dit alles met yoghurt en azijn naar smaak en zet het dan in de koelkast weg. Hierdoor worden de groenten iets minder hard en de salade lekkerder.

Snelle kipnuggets

Bak de kipnuggets in een voorverwarmde koekenpan met een eetlepel olie. Waarschijnlijk moet je of in twee keer bakken of zet twee pannen tegelijk op het vuur. Bak de kip in 5 minuten goudbruin aan één kant en daarna nog een paar minuten aan de andere kant. Je wilt wel dat de kip gaar is, maar niet te droog. Serveer met (oven)frietjes en rauwkost. Houd je niet van rauwkost, dan zijn gekookte boontjes ook lekker!

 

 

Gepubliceerd op 3 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.