Pasta met palmkool & Siciliaanse worst



De sleutel in dit gerecht zijn de lekkerste worstjes die je bij jouw slager kunt vinden. Onze slager maakt Siciliaanse worstjes, lekker gekruid en dus ideaal voor dit gerecht. Palmkool vind je, gelukkig, steeds vaker bij de groenteboer of bij Willem & Drees, waar ik het kocht.

Samen vormen ze de basis voor deze geweldige pasta!

Voor vier personen

2 Italiaanse worstjes (250g)
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
1 bosje palmkool, in reepjes gesneden (goed wassen)
15g bloem
400ml halfvolle melk
rasp van 1 citroen
100g geraspte Parmezaanse kaas
400g Riagati pasta (of Penne), al dente gekookt

Pasta met palmkool

Verhit een grote hapjespan, zonder olie, en duw het vlees in stukjes uit het omhulsel. Bak dat op hoog vuur goudbruin aan. Haal het dan uit de pan en zet apart. Verhit nu de olie in diezelfde pan en fruit ui en knoflook samen een minuut of vijf zachtjes aan. Bak vervolgens een minuut of 3 de gesneden palmkool mee en strooi er daarna de bloem over. Goed omscheppen en even een minuutje bakken.

Romige kaassaus

Giet de melk erover, vuur iets hoger nu, kaas erbij en in een minuut of 5 ontstaat een romige, iets dikkere kaassaus. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van de citroen. Schep de pasta erdoor, de saus kruipt lekker in de pasta. Meteen serveren.

Palmkool

Wil je meer met Palmkool koken? Kijk dan eens hier, voor een heerlijke maaltijdsoep met palmkool en spelt.

Gepubliceerd op 1 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.