Pasta met palmkool & Siciliaanse worst



De sleutel in dit gerecht zijn de lekkerste worstjes die je bij jouw slager kunt vinden. Onze slager maakt Siciliaanse worstjes, lekker gekruid en dus ideaal voor dit gerecht. Palmkool vind je, gelukkig, steeds vaker bij de groenteboer of bij Willem & Drees, waar ik het kocht.

Samen vormen ze de basis voor deze geweldige pasta!

Voor vier personen

2 Italiaanse worstjes (250g)
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
1 bosje palmkool, in reepjes gesneden (goed wassen)
15g bloem
400ml halfvolle melk
rasp van 1 citroen
100g geraspte Parmezaanse kaas
400g Riagati pasta (of Penne), al dente gekookt

Pasta met palmkool

Verhit een grote hapjespan, zonder olie, en duw het vlees in stukjes uit het omhulsel. Bak dat op hoog vuur goudbruin aan. Haal het dan uit de pan en zet apart. Verhit nu de olie in diezelfde pan en fruit ui en knoflook samen een minuut of vijf zachtjes aan. Bak vervolgens een minuut of 3 de gesneden palmkool mee en strooi er daarna de bloem over. Goed omscheppen en even een minuutje bakken.

Romige kaassaus

Giet de melk erover, vuur iets hoger nu, kaas erbij en in een minuut of 5 ontstaat een romige, iets dikkere kaassaus. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van de citroen. Schep de pasta erdoor, de saus kruipt lekker in de pasta. Meteen serveren.

Palmkool

Wil je meer met Palmkool koken? Kijk dan eens hier, voor een heerlijke maaltijdsoep met palmkool en spelt.

Gepubliceerd op 1 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.