Pasta met palmkool & Siciliaanse worst



De sleutel in dit gerecht zijn de lekkerste worstjes die je bij jouw slager kunt vinden. Onze slager maakt Siciliaanse worstjes, lekker gekruid en dus ideaal voor dit gerecht. Palmkool vind je, gelukkig, steeds vaker bij de groenteboer of bij Willem & Drees, waar ik het kocht.

Samen vormen ze de basis voor deze geweldige pasta!

Voor vier personen

2 Italiaanse worstjes (250g)
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
1 bosje palmkool, in reepjes gesneden (goed wassen)
15g bloem
400ml halfvolle melk
rasp van 1 citroen
100g geraspte Parmezaanse kaas
400g Riagati pasta (of Penne), al dente gekookt

Pasta met palmkool

Verhit een grote hapjespan, zonder olie, en duw het vlees in stukjes uit het omhulsel. Bak dat op hoog vuur goudbruin aan. Haal het dan uit de pan en zet apart. Verhit nu de olie in diezelfde pan en fruit ui en knoflook samen een minuut of vijf zachtjes aan. Bak vervolgens een minuut of 3 de gesneden palmkool mee en strooi er daarna de bloem over. Goed omscheppen en even een minuutje bakken.

Romige kaassaus

Giet de melk erover, vuur iets hoger nu, kaas erbij en in een minuut of 5 ontstaat een romige, iets dikkere kaassaus. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van de citroen. Schep de pasta erdoor, de saus kruipt lekker in de pasta. Meteen serveren.

Palmkool

Wil je meer met Palmkool koken? Kijk dan eens hier, voor een heerlijke maaltijdsoep met palmkool en spelt.

Gepubliceerd op 1 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.