Pasta met palmkool & Siciliaanse worst



De sleutel in dit gerecht zijn de lekkerste worstjes die je bij jouw slager kunt vinden. Onze slager maakt Siciliaanse worstjes, lekker gekruid en dus ideaal voor dit gerecht. Palmkool vind je, gelukkig, steeds vaker bij de groenteboer of bij Willem & Drees, waar ik het kocht.

Samen vormen ze de basis voor deze geweldige pasta!

Voor vier personen

2 Italiaanse worstjes (250g)
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
1 bosje palmkool, in reepjes gesneden (goed wassen)
15g bloem
400ml halfvolle melk
rasp van 1 citroen
100g geraspte Parmezaanse kaas
400g Riagati pasta (of Penne), al dente gekookt

Pasta met palmkool

Verhit een grote hapjespan, zonder olie, en duw het vlees in stukjes uit het omhulsel. Bak dat op hoog vuur goudbruin aan. Haal het dan uit de pan en zet apart. Verhit nu de olie in diezelfde pan en fruit ui en knoflook samen een minuut of vijf zachtjes aan. Bak vervolgens een minuut of 3 de gesneden palmkool mee en strooi er daarna de bloem over. Goed omscheppen en even een minuutje bakken.

Romige kaassaus

Giet de melk erover, vuur iets hoger nu, kaas erbij en in een minuut of 5 ontstaat een romige, iets dikkere kaassaus. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van de citroen. Schep de pasta erdoor, de saus kruipt lekker in de pasta. Meteen serveren.

Palmkool

Wil je meer met Palmkool koken? Kijk dan eens hier, voor een heerlijke maaltijdsoep met palmkool en spelt.

Gepubliceerd op 1 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.