Pasta met palmkool & Siciliaanse worst



De sleutel in dit gerecht zijn de lekkerste worstjes die je bij jouw slager kunt vinden. Onze slager maakt Siciliaanse worstjes, lekker gekruid en dus ideaal voor dit gerecht. Palmkool vind je, gelukkig, steeds vaker bij de groenteboer of bij Willem & Drees, waar ik het kocht.

Samen vormen ze de basis voor deze geweldige pasta!

Voor vier personen

2 Italiaanse worstjes (250g)
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
1 bosje palmkool, in reepjes gesneden (goed wassen)
15g bloem
400ml halfvolle melk
rasp van 1 citroen
100g geraspte Parmezaanse kaas
400g Riagati pasta (of Penne), al dente gekookt

Pasta met palmkool

Verhit een grote hapjespan, zonder olie, en duw het vlees in stukjes uit het omhulsel. Bak dat op hoog vuur goudbruin aan. Haal het dan uit de pan en zet apart. Verhit nu de olie in diezelfde pan en fruit ui en knoflook samen een minuut of vijf zachtjes aan. Bak vervolgens een minuut of 3 de gesneden palmkool mee en strooi er daarna de bloem over. Goed omscheppen en even een minuutje bakken.

Romige kaassaus

Giet de melk erover, vuur iets hoger nu, kaas erbij en in een minuut of 5 ontstaat een romige, iets dikkere kaassaus. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van de citroen. Schep de pasta erdoor, de saus kruipt lekker in de pasta. Meteen serveren.

Palmkool

Wil je meer met Palmkool koken? Kijk dan eens hier, voor een heerlijke maaltijdsoep met palmkool en spelt.

Gepubliceerd op 1 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.