Smulpaapje weekmenu – #46



Een voorproefje op échte wintergerechten, een basic-recept voor échte vleesjus. Maar ook verwennerij met zelfgemaakte kroketjes (én mayonaise) en weer een nieuw Sinterklaasrecept.

Dit weekmenu draait zoals je merkt, als altijd eigenlijk, om écht eten. We hopen dat jullie er weer van zullen smullen!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Zuurkool uit de oven

Dag 2 – Karbonades met vleesjus

Dag 3 – Zalmkroketjes met zelfgemaakte citroenmayo

Dag 4 – Pasta met vis uit de oven

Dag 5 – Speculaasmuffins

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

250g zuurkool
200ml zure room
Rookworst van de slager
Spekreepjes
4 karbonades
500g zalmfilet (voor kroketjes en ovenschotel)
Zak pasta
1,5 kg aardappels (voor puree en ovenaardappeltjes)
Karnemelk
Verse bieslook
Gelatineblaadjes
Broccoli

Voorraadkast

Panko
Roomboter
Sjalotjes
Dijonmosterd
Eieren
Bloem
Appelstroop
Bakingsoda
Donkere basterdsuiker
Kaneel
Gemberpoeder
Vleesbouillon
Groentebouillon
Cayenne
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas
Laurierblad
uien

 

Gepubliceerd op 13 november 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.