Smulpaapje weekmenu – #46



Een voorproefje op échte wintergerechten, een basic-recept voor échte vleesjus. Maar ook verwennerij met zelfgemaakte kroketjes (én mayonaise) en weer een nieuw Sinterklaasrecept.

Dit weekmenu draait zoals je merkt, als altijd eigenlijk, om écht eten. We hopen dat jullie er weer van zullen smullen!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Zuurkool uit de oven

Dag 2 – Karbonades met vleesjus

Dag 3 – Zalmkroketjes met zelfgemaakte citroenmayo

Dag 4 – Pasta met vis uit de oven

Dag 5 – Speculaasmuffins

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

250g zuurkool
200ml zure room
Rookworst van de slager
Spekreepjes
4 karbonades
500g zalmfilet (voor kroketjes en ovenschotel)
Zak pasta
1,5 kg aardappels (voor puree en ovenaardappeltjes)
Karnemelk
Verse bieslook
Gelatineblaadjes
Broccoli

Voorraadkast

Panko
Roomboter
Sjalotjes
Dijonmosterd
Eieren
Bloem
Appelstroop
Bakingsoda
Donkere basterdsuiker
Kaneel
Gemberpoeder
Vleesbouillon
Groentebouillon
Cayenne
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas
Laurierblad
uien

 

Gepubliceerd op 13 november 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.