Smulpaapje weekmenu – #46
Een voorproefje op échte wintergerechten, een basic-recept voor échte vleesjus. Maar ook verwennerij met zelfgemaakte kroketjes (én mayonaise) en weer een nieuw Sinterklaasrecept.
Dit weekmenu draait zoals je merkt, als altijd eigenlijk, om écht eten. We hopen dat jullie er weer van zullen smullen!
Wat staat er deze week op het menu
Dag 1 – Zuurkool uit de oven
Dag 2 – Karbonades met vleesjus
Dag 3 – Zalmkroketjes met zelfgemaakte citroenmayo
Dag 4 – Pasta met vis uit de oven
Dag 5 – Speculaasmuffins
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappen
250g zuurkool
200ml zure room
Rookworst van de slager
Spekreepjes
4 karbonades
500g zalmfilet (voor kroketjes en ovenschotel)
Zak pasta
1,5 kg aardappels (voor puree en ovenaardappeltjes)
Karnemelk
Verse bieslook
Gelatineblaadjes
Broccoli
Voorraadkast
Panko
Roomboter
Sjalotjes
Dijonmosterd
Eieren
Bloem
Appelstroop
Bakingsoda
Donkere basterdsuiker
Kaneel
Gemberpoeder
Vleesbouillon
Groentebouillon
Cayenne
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas
Laurierblad
uien
Gepubliceerd op 13 november 2014