Speculaasmuffins



De lekkerste Sinterklaas lekkernijen maak je gewoon zelf. Zoals deze overheerlijke speculaasmuffins die echt zo gemaakt zijn.

Toen ik deze speculaasmuffins voor het eerst maakte dacht ik dat ik in een speculaasbrok gebeten had. Je weet wel, die dikke plakken die je bij de bakker koopt.

Die smaak vind je terug in deze muffin, die natuurlijk in dit geval dan lekker zacht is. Sinterklaassmaak in optima forma!

Voor 12 muffins

  • 350g bloem
  • ¼ tl zout
  • 1½ tl baking soda
  • 7g kaneel
  • 3g gemberpoeder
  • 75g donkere basterdsuiker
  • 75g boter
  • 150g appelstroop
  • 200ml karnemelk
  • 1 ei

Verder nodig: muffinblik, voorzien van papieren vormpjes. Oven voorverwarmen op 180C

muffins

Speculaasmuffins

Meng om je speculaasmuffins te maken de bloem met bakingsoda, zout, kaneel, gemberpoeder en basterdsuiker. In een maatbeker meng je de gesmolten boter, appelstroop (die hierdoor ook wat zachter wordt), de karnemelk en het ei. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en roer door tot alles gemengd is. Roer alleen niet te lang, dat haalt de luchtigheid eruit.

Doe het beslag voor de speculaasmuffins nu in de vormpjes (ongeveer een ijslepel per muffin) en bak die 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker schoon uit de muffin komt zijn ze gaar. Laat even afkoelen en haal ze daarna uit het blik.

Gepubliceerd op 16 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.