Smulpaapje kookt! – Vleesjus



Toen ik de vraag kreeg of ik een recept voor jus in het back to basic repertoire wilde opnemen moest ik even slikken. Als ik ergens niet goed in ben is dat vlees. Maar voor dit verzoek heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken.

En geloof het of niet maar ik ben zowaar van mijn geloof gevallen dat jus vreselijk is. Met dit recept is het echt smullen geblazen!

Wat heb je nodig

40g roomboter (géén margarine!)
1 sjalotje, fijngesneden
verse bieslook, fijngesneden
250ml runderbouillon
1tl Dijon mosterd
4 Schouderkarbonades (van een goede slager!)

Basisrecept voor jus

Dit recept valt en staat met de kwaliteit van je vlees. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Dat vlees is namelijk de basis van je jus. Dus doe me een plezier, eigenlijk doe vooral jezelf een plezier en haal je vlees bij de slager.

Jus maak je zo

Smelt de roomboter in een koekenpan tot ‘ie bruin kleurt en bak daar het vlees (dat je met zout en peper hebt bestrooid) om en om in aan. De gemiddelde schouderkarbonade heeft 8-10 minuten nodig om mooi goudbruin te worden. Haal het vlees uit en de pan en laat afgedekt even rusten.

Snelle jus

In de pan bak je even kort het sjalotje aan, waarna de bouillon erbij mag. Vuur omhoog en in 5 minuten het vocht goed laten inkoken. Tot slot roer je de mosterd erdoor en gaat de bieslook erbij. Vlees terug in de pan en alles even lekker laten doorwarmen. Serveer met aardappeltjes en bijvoorbeeld rode kool en je hebt een klassieke Hollandse maaltijd. Hélemaal zelfgemaakt!

Gepubliceerd op 12 november 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.