Smulpaapje kookt! – Vleesjus



Toen ik de vraag kreeg of ik een recept voor jus in het back to basic repertoire wilde opnemen moest ik even slikken. Als ik ergens niet goed in ben is dat vlees. Maar voor dit verzoek heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken.

En geloof het of niet maar ik ben zowaar van mijn geloof gevallen dat jus vreselijk is. Met dit recept is het echt smullen geblazen!

Wat heb je nodig

40g roomboter (géén margarine!)
1 sjalotje, fijngesneden
verse bieslook, fijngesneden
250ml runderbouillon
1tl Dijon mosterd
4 Schouderkarbonades (van een goede slager!)

Basisrecept voor jus

Dit recept valt en staat met de kwaliteit van je vlees. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Dat vlees is namelijk de basis van je jus. Dus doe me een plezier, eigenlijk doe vooral jezelf een plezier en haal je vlees bij de slager.

Jus maak je zo

Smelt de roomboter in een koekenpan tot ‘ie bruin kleurt en bak daar het vlees (dat je met zout en peper hebt bestrooid) om en om in aan. De gemiddelde schouderkarbonade heeft 8-10 minuten nodig om mooi goudbruin te worden. Haal het vlees uit en de pan en laat afgedekt even rusten.

Snelle jus

In de pan bak je even kort het sjalotje aan, waarna de bouillon erbij mag. Vuur omhoog en in 5 minuten het vocht goed laten inkoken. Tot slot roer je de mosterd erdoor en gaat de bieslook erbij. Vlees terug in de pan en alles even lekker laten doorwarmen. Serveer met aardappeltjes en bijvoorbeeld rode kool en je hebt een klassieke Hollandse maaltijd. Hélemaal zelfgemaakt!

Gepubliceerd op 12 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.