Smulpaapje weekmenu – #40



We ontkomen er niet aan. Het wordt écht herfst. Dus heeft dit weekmenu de eerste gerechten met die typische herfstproducten. Zoete aardappel, paddenstoelen. Heerlijk!

Voor #pimpmyfood gingen we aan de slag met tonijn uit blik. Het resultaat is bij ons thuis meteen favoriet geworden. Oh en natúúrlijk bakken we ook deze week iets lekkers. Iets héél lekkers!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Pasta met romige tonijnsaus (pimp my food)

Dag 2 – Risotto (basisrecept)

Dag 3 – Lasagne van zoete aardappel

Dag 4 – Onderstebovencake met nectarine

Dag 5 – Gevulde paprika

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Paprika's
Couscoussalade
Zak pasta (500g)
1 sjalot
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
2 wortels
300g rundergehakt
1 laurierblad
1 grote zoete aardappel (ongeveer 600g)
200g geraspte belegen kaas
250 – 300g risottorijst
Parmezaanse kaas
500g gemengde paddenstoelen
verse thijm
Truffelolie
Plakjes truffel op olie (verkrijgbaar o.a. via Foodelicious)
200ml karnemelk
4 nectarines

Voorraad-/kruiden-/koelkast

2 blikken gepelde tomaten
nootmuskaat
gemberpoeder
paprikapoeder
cayenne peper
uien
knoflook
neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Zout
Neutrale olie
Peper en zout
Roomboter
suiker
eieren
bloem
vanille extract
bakingsoda (zuiveringszout)
bakpoeder
bouillon

Gepubliceerd op 3 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.