Smulpaapje weekmenu – #40
We ontkomen er niet aan. Het wordt écht herfst. Dus heeft dit weekmenu de eerste gerechten met die typische herfstproducten. Zoete aardappel, paddenstoelen. Heerlijk!
Voor #pimpmyfood gingen we aan de slag met tonijn uit blik. Het resultaat is bij ons thuis meteen favoriet geworden. Oh en natúúrlijk bakken we ook deze week iets lekkers. Iets héél lekkers!
Wat staat er deze week op het menu
Dag 1 – Pasta met romige tonijnsaus (pimp my food)
Dag 2 – Risotto (basisrecept)
Dag 3 – Lasagne van zoete aardappel
Dag 4 – Onderstebovencake met nectarine
Dag 5 – Gevulde paprika
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
Paprika's
Couscoussalade
Zak pasta (500g)
1 sjalot
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
2 wortels
300g rundergehakt
1 laurierblad
1 grote zoete aardappel (ongeveer 600g)
200g geraspte belegen kaas
250 – 300g risottorijst
Parmezaanse kaas
500g gemengde paddenstoelen
verse thijm
Truffelolie
Plakjes truffel op olie (verkrijgbaar o.a. via Foodelicious)
200ml karnemelk
4 nectarines
Voorraad-/kruiden-/koelkast
2 blikken gepelde tomaten
nootmuskaat
gemberpoeder
paprikapoeder
cayenne peper
uien
knoflook
neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Zout
Neutrale olie
Peper en zout
Roomboter
suiker
eieren
bloem
vanille extract
bakingsoda (zuiveringszout)
bakpoeder
bouillon
Gepubliceerd op 3 oktober 2014