Smulpaapje weekmenu – #40



We ontkomen er niet aan. Het wordt écht herfst. Dus heeft dit weekmenu de eerste gerechten met die typische herfstproducten. Zoete aardappel, paddenstoelen. Heerlijk!

Voor #pimpmyfood gingen we aan de slag met tonijn uit blik. Het resultaat is bij ons thuis meteen favoriet geworden. Oh en natúúrlijk bakken we ook deze week iets lekkers. Iets héél lekkers!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Pasta met romige tonijnsaus (pimp my food)

Dag 2 – Risotto (basisrecept)

Dag 3 – Lasagne van zoete aardappel

Dag 4 – Onderstebovencake met nectarine

Dag 5 – Gevulde paprika

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Paprika's
Couscoussalade
Zak pasta (500g)
1 sjalot
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
2 wortels
300g rundergehakt
1 laurierblad
1 grote zoete aardappel (ongeveer 600g)
200g geraspte belegen kaas
250 – 300g risottorijst
Parmezaanse kaas
500g gemengde paddenstoelen
verse thijm
Truffelolie
Plakjes truffel op olie (verkrijgbaar o.a. via Foodelicious)
200ml karnemelk
4 nectarines

Voorraad-/kruiden-/koelkast

2 blikken gepelde tomaten
nootmuskaat
gemberpoeder
paprikapoeder
cayenne peper
uien
knoflook
neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Zout
Neutrale olie
Peper en zout
Roomboter
suiker
eieren
bloem
vanille extract
bakingsoda (zuiveringszout)
bakpoeder
bouillon

Gepubliceerd op 3 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.