Smulpaapje weekmenu – #40



We ontkomen er niet aan. Het wordt écht herfst. Dus heeft dit weekmenu de eerste gerechten met die typische herfstproducten. Zoete aardappel, paddenstoelen. Heerlijk!

Voor #pimpmyfood gingen we aan de slag met tonijn uit blik. Het resultaat is bij ons thuis meteen favoriet geworden. Oh en natúúrlijk bakken we ook deze week iets lekkers. Iets héél lekkers!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Pasta met romige tonijnsaus (pimp my food)

Dag 2 – Risotto (basisrecept)

Dag 3 – Lasagne van zoete aardappel

Dag 4 – Onderstebovencake met nectarine

Dag 5 – Gevulde paprika

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Paprika's
Couscoussalade
Zak pasta (500g)
1 sjalot
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
2 wortels
300g rundergehakt
1 laurierblad
1 grote zoete aardappel (ongeveer 600g)
200g geraspte belegen kaas
250 – 300g risottorijst
Parmezaanse kaas
500g gemengde paddenstoelen
verse thijm
Truffelolie
Plakjes truffel op olie (verkrijgbaar o.a. via Foodelicious)
200ml karnemelk
4 nectarines

Voorraad-/kruiden-/koelkast

2 blikken gepelde tomaten
nootmuskaat
gemberpoeder
paprikapoeder
cayenne peper
uien
knoflook
neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Zout
Neutrale olie
Peper en zout
Roomboter
suiker
eieren
bloem
vanille extract
bakingsoda (zuiveringszout)
bakpoeder
bouillon

Gepubliceerd op 3 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.