Gevulde paprika



De meeste kinderen zijn dol op paprika. Het zoet van de groente is vaak een makkelijke smaak als ze wat jonger zijn. Gevulde paprika is daarnaast een leuke manier om ze ook eens paprika uit de oven te laten proeven. Bovendien is het een geweldige, budgetvriendelijke manier om restjes couscoussalade op te maken.

De couscoussalade kun je al op een eerder moment maken en als je een goede hoeveelheid maakt is dat meteen de vulling voor deze gevulde paprika’s. Zo maak je met één keer koken twee heerlijke kidsproof gerechten. Een makkelijke maaltijd dus voor doordeweek of andere drukke dagen. Geen couscoussalade? dan kun je gevulde paprika natuurlijk ook maken met andere restjes uit de koelkast die je lekker vindt.

Gevulde paprika voor 4 personen

3 paprika’s – per kind een helft, per volwassene 2 helften
Restje couscoussalade
Ovenschaal
Lekkere olijfolie

Gevulde paprika

Verwarm je oven voor op 175 C. Was je paprika’s goed. Snijd ze door de helft, maar laat het steeltje zitten. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en als het nodig is snijd met mate wat overtollige paprika weg, zodat je een mooie opening hebt. Vul de paprika’s met couscoussalade. Goed aandrukken en de randen even schoonvegen.

Leg de paprika’s in de ovenschaal, besprenkel met wat lekkere olijfolie en zet ze nu 30-40 minuten in de oven, tot de paprika goed gaar is en de couscous door en door warm. Je kunt deze paprika’s heel goed als vegetarische hoofdmaaltijd serveren. Wil je er toch iets bij eten serveer dan met een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 28 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!