Gevulde paprika



De meeste kinderen zijn dol op paprika. Het zoet van de groente is vaak een makkelijke smaak als ze wat jonger zijn. Gevulde paprika is daarnaast een leuke manier om ze ook eens paprika uit de oven te laten proeven. Bovendien is het een geweldige, budgetvriendelijke manier om restjes couscoussalade op te maken.

De couscoussalade kun je al op een eerder moment maken en als je een goede hoeveelheid maakt is dat meteen de vulling voor deze gevulde paprika’s. Zo maak je met één keer koken twee heerlijke kidsproof gerechten. Een makkelijke maaltijd dus voor doordeweek of andere drukke dagen. Geen couscoussalade? dan kun je gevulde paprika natuurlijk ook maken met andere restjes uit de koelkast die je lekker vindt.

Gevulde paprika voor 4 personen

3 paprika’s – per kind een helft, per volwassene 2 helften
Restje couscoussalade
Ovenschaal
Lekkere olijfolie

Gevulde paprika

Verwarm je oven voor op 175 C. Was je paprika’s goed. Snijd ze door de helft, maar laat het steeltje zitten. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en als het nodig is snijd met mate wat overtollige paprika weg, zodat je een mooie opening hebt. Vul de paprika’s met couscoussalade. Goed aandrukken en de randen even schoonvegen.

Leg de paprika’s in de ovenschaal, besprenkel met wat lekkere olijfolie en zet ze nu 30-40 minuten in de oven, tot de paprika goed gaar is en de couscous door en door warm. Je kunt deze paprika’s heel goed als vegetarische hoofdmaaltijd serveren. Wil je er toch iets bij eten serveer dan met een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 28 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!