Smulpaapje weekmenu – #39



Een nieuwe familiefavoriet. Een nieuwe pimp my food kandidaat. En dat is pas het begin. We stoppen weer fijn veel nieuwe gerechten in dit weekmenu.

Met één gemene deler. Ze zijn allemaal lekker, snel klaar en heel gemakkelijk te maken. Dus weet je niet wat je de komende dagen wilt eten? Dan heb je hier nu vijf geweldige opties!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Maaike's Oosterse boontjes

Dag 2 – Ovenschotel met aardappel en vis

Dag 3 – Tropische witte bonen in tomatensaus

Dag 4 – Mascarpone scones

Dag 5 – Fruit crumble

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

1kg sperziebonen
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
2x 400g blik witte bonen in tomatensaus
1 verse ananas (of gebruik blik ananas, zonder siroop)
1 verse rookworst (of gebruik verpakte rookworst)
mascarpone
Fruit naar keuze
2 stengels prei
2 wortels
575g verse schelvis
500g nieuwe kriel met schil

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Olijfolie
Dijonmosterd
Groentebouillon
(bruine) basterdsuiker
havermout
kaneel
ui
knoflook
Scheutje zonnebloemolie
Ketjap Manis
Sweet Chili saus
Zilvervliesrijst
bloem
bakpoeder
zout
roomboter
donkere basterdsuiker
 

Gepubliceerd op 25 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!