Ovenschotel met vis, aardappel en wortel



Vis zouden we eigenlijk meer moeten eten. Maar veel mensen vinden het lastig om andere gerechten te bedenken dat het standaard gebakken visje. Dat vonden we een mooie uitdaging.

We bedachten deze super eenvoudige maar zeer smakelijke ovenschotel. En het grote voordeel van schelvis, het is net zo lekker maar vele malen goedkoper dan kabeljauw! Vraag er maar eens naar bij je visboer.

Voor 4 personen

1 el olijfolie
1,5 tl boter
2 stengels prei, in ringen (goed gewassen!)
2 wortels, in plakjes (wij gebruikten regenboogwortel, maar winterpeen kan prima)
575g verse schelvis, gefileerd en in grote stukken gesneden
500g nieuwe kriel met schil, gehalveerd
optioneel: 1 el balsamico

Voor de mosterdsaus

35g boter
35g bloem
300ml groentebouillon
1,5 el Dijon mosterd (meer of minder naar smaak)
zout en peper

Voorbereiding

Kook de aardappels in gezouten water in 5 minuten net beetgaar. Afgieten en laten uitdampen. Verwarm je oven alvast voor op 200C.

Prei stoven

In een pan een eetlepel olie en 1,5 theelepel boter warm laten worden en hierin op zacht vuur de prei stoven. Na 10 minuten de plakjes wortel erbij en nog een minuut of vijf meebakken tot alles beetgaar is. Dan de gekookte aardappels erbij en nog even meebakken. Wij kochten onlangs bloedsinaasappel balsamico en deden daar een eetlepel van erbij. Je kunt ook gewone goede balsamico gebruiken, of laat dit gedeelte weg! Doe alles nu in een ovenschotel en leg daar de stukken (rauwe) vis goed verdeeld overheen.

Mosterdsaus

Wat deze ovenschotel helemaal af maakt is de mosterdsaus. Hiervoor smelt je de boter in een steelpannetje tot ie zachtjes bruist, dan de bloem erbij een goed roeren. Heeft de boter alle bloem opgenomen laat dan even een minuut bakken. Daarna, scheutje voor scheutje de bouillon erbij. Goed roeren dat je geen klontjes krijgt. Als alle vocht is opgenomen laat je de saus nog even pruttelen en indikken. Als laatste de mosterd erbij en op smaak brengen met zout en peper.

Ovenschotel met vis

Giet de saus over het groente/vismengsel en roer even om zodat alles voorzien is van saus. Het geheel nu 25-30 minuten de oven is. Niet langer, dan wordt de vis te droog! Eet smakelijk.

Wil je meer makkelijke recepten met vis? Kijk dan ook eens hier!

Gepubliceerd op 5 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.