Ovenschotel met vis, aardappel en wortel



Vis zouden we eigenlijk meer moeten eten. Maar veel mensen vinden het lastig om andere gerechten te bedenken dat het standaard gebakken visje. Dat vonden we een mooie uitdaging.

We bedachten deze super eenvoudige maar zeer smakelijke ovenschotel. En het grote voordeel van schelvis, het is net zo lekker maar vele malen goedkoper dan kabeljauw! Vraag er maar eens naar bij je visboer.

Voor 4 personen

1 el olijfolie
1,5 tl boter
2 stengels prei, in ringen (goed gewassen!)
2 wortels, in plakjes (wij gebruikten regenboogwortel, maar winterpeen kan prima)
575g verse schelvis, gefileerd en in grote stukken gesneden
500g nieuwe kriel met schil, gehalveerd
optioneel: 1 el balsamico

Voor de mosterdsaus

35g boter
35g bloem
300ml groentebouillon
1,5 el Dijon mosterd (meer of minder naar smaak)
zout en peper

Voorbereiding

Kook de aardappels in gezouten water in 5 minuten net beetgaar. Afgieten en laten uitdampen. Verwarm je oven alvast voor op 200C.

Prei stoven

In een pan een eetlepel olie en 1,5 theelepel boter warm laten worden en hierin op zacht vuur de prei stoven. Na 10 minuten de plakjes wortel erbij en nog een minuut of vijf meebakken tot alles beetgaar is. Dan de gekookte aardappels erbij en nog even meebakken. Wij kochten onlangs bloedsinaasappel balsamico en deden daar een eetlepel van erbij. Je kunt ook gewone goede balsamico gebruiken, of laat dit gedeelte weg! Doe alles nu in een ovenschotel en leg daar de stukken (rauwe) vis goed verdeeld overheen.

Mosterdsaus

Wat deze ovenschotel helemaal af maakt is de mosterdsaus. Hiervoor smelt je de boter in een steelpannetje tot ie zachtjes bruist, dan de bloem erbij een goed roeren. Heeft de boter alle bloem opgenomen laat dan even een minuut bakken. Daarna, scheutje voor scheutje de bouillon erbij. Goed roeren dat je geen klontjes krijgt. Als alle vocht is opgenomen laat je de saus nog even pruttelen en indikken. Als laatste de mosterd erbij en op smaak brengen met zout en peper.

Ovenschotel met vis

Giet de saus over het groente/vismengsel en roer even om zodat alles voorzien is van saus. Het geheel nu 25-30 minuten de oven is. Niet langer, dan wordt de vis te droog! Eet smakelijk.

Wil je meer makkelijke recepten met vis? Kijk dan ook eens hier!

Gepubliceerd op 5 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.