Ovenschotel met vis, aardappel en wortel



Vis zouden we eigenlijk meer moeten eten. Maar veel mensen vinden het lastig om andere gerechten te bedenken dat het standaard gebakken visje. Dat vonden we een mooie uitdaging.

We bedachten deze super eenvoudige maar zeer smakelijke ovenschotel. En het grote voordeel van schelvis, het is net zo lekker maar vele malen goedkoper dan kabeljauw! Vraag er maar eens naar bij je visboer.

Voor 4 personen

1 el olijfolie
1,5 tl boter
2 stengels prei, in ringen (goed gewassen!)
2 wortels, in plakjes (wij gebruikten regenboogwortel, maar winterpeen kan prima)
575g verse schelvis, gefileerd en in grote stukken gesneden
500g nieuwe kriel met schil, gehalveerd
optioneel: 1 el balsamico

Voor de mosterdsaus

35g boter
35g bloem
300ml groentebouillon
1,5 el Dijon mosterd (meer of minder naar smaak)
zout en peper

Voorbereiding

Kook de aardappels in gezouten water in 5 minuten net beetgaar. Afgieten en laten uitdampen. Verwarm je oven alvast voor op 200C.

Prei stoven

In een pan een eetlepel olie en 1,5 theelepel boter warm laten worden en hierin op zacht vuur de prei stoven. Na 10 minuten de plakjes wortel erbij en nog een minuut of vijf meebakken tot alles beetgaar is. Dan de gekookte aardappels erbij en nog even meebakken. Wij kochten onlangs bloedsinaasappel balsamico en deden daar een eetlepel van erbij. Je kunt ook gewone goede balsamico gebruiken, of laat dit gedeelte weg! Doe alles nu in een ovenschotel en leg daar de stukken (rauwe) vis goed verdeeld overheen.

Mosterdsaus

Wat deze ovenschotel helemaal af maakt is de mosterdsaus. Hiervoor smelt je de boter in een steelpannetje tot ie zachtjes bruist, dan de bloem erbij een goed roeren. Heeft de boter alle bloem opgenomen laat dan even een minuut bakken. Daarna, scheutje voor scheutje de bouillon erbij. Goed roeren dat je geen klontjes krijgt. Als alle vocht is opgenomen laat je de saus nog even pruttelen en indikken. Als laatste de mosterd erbij en op smaak brengen met zout en peper.

Ovenschotel met vis

Giet de saus over het groente/vismengsel en roer even om zodat alles voorzien is van saus. Het geheel nu 25-30 minuten de oven is. Niet langer, dan wordt de vis te droog! Eet smakelijk.

Wil je meer makkelijke recepten met vis? Kijk dan ook eens hier!

Gepubliceerd op 5 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.