Ovenschotel met vis, aardappel en wortel



Vis zouden we eigenlijk meer moeten eten. Maar veel mensen vinden het lastig om andere gerechten te bedenken dat het standaard gebakken visje. Dat vonden we een mooie uitdaging.

We bedachten deze super eenvoudige maar zeer smakelijke ovenschotel. En het grote voordeel van schelvis, het is net zo lekker maar vele malen goedkoper dan kabeljauw! Vraag er maar eens naar bij je visboer.

Voor 4 personen

1 el olijfolie
1,5 tl boter
2 stengels prei, in ringen (goed gewassen!)
2 wortels, in plakjes (wij gebruikten regenboogwortel, maar winterpeen kan prima)
575g verse schelvis, gefileerd en in grote stukken gesneden
500g nieuwe kriel met schil, gehalveerd
optioneel: 1 el balsamico

Voor de mosterdsaus

35g boter
35g bloem
300ml groentebouillon
1,5 el Dijon mosterd (meer of minder naar smaak)
zout en peper

Voorbereiding

Kook de aardappels in gezouten water in 5 minuten net beetgaar. Afgieten en laten uitdampen. Verwarm je oven alvast voor op 200C.

Prei stoven

In een pan een eetlepel olie en 1,5 theelepel boter warm laten worden en hierin op zacht vuur de prei stoven. Na 10 minuten de plakjes wortel erbij en nog een minuut of vijf meebakken tot alles beetgaar is. Dan de gekookte aardappels erbij en nog even meebakken. Wij kochten onlangs bloedsinaasappel balsamico en deden daar een eetlepel van erbij. Je kunt ook gewone goede balsamico gebruiken, of laat dit gedeelte weg! Doe alles nu in een ovenschotel en leg daar de stukken (rauwe) vis goed verdeeld overheen.

Mosterdsaus

Wat deze ovenschotel helemaal af maakt is de mosterdsaus. Hiervoor smelt je de boter in een steelpannetje tot ie zachtjes bruist, dan de bloem erbij een goed roeren. Heeft de boter alle bloem opgenomen laat dan even een minuut bakken. Daarna, scheutje voor scheutje de bouillon erbij. Goed roeren dat je geen klontjes krijgt. Als alle vocht is opgenomen laat je de saus nog even pruttelen en indikken. Als laatste de mosterd erbij en op smaak brengen met zout en peper.

Ovenschotel met vis

Giet de saus over het groente/vismengsel en roer even om zodat alles voorzien is van saus. Het geheel nu 25-30 minuten de oven is. Niet langer, dan wordt de vis te droog! Eet smakelijk.

Wil je meer makkelijke recepten met vis? Kijk dan ook eens hier!

Gepubliceerd op 5 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.