Smulpaapje kookt! – Fruit crumble



Dat moment dat je met je kleuter moet vechten om ook maar één hapje uit haar bakje te krijgen weet je dat je een gouden recept in handen hebt. Deze fruitcrumble kan met ieder seizoensfruit gemaakt worden. In de zomer bijvoorbeeld met perziken, nectarines en bosbessen. In de herfst of winter met appel, peer of zelfs met fruit uit de vriezer.

Afhankelijk van de rijpheid en dus zoetheid van je fruit gebruik je meer of minder dan de aangegeven hoeveelheid suiker. En zet een hekje om je bakje heen om aanvallen van kinderen af te wenden!

Voor vier ruime porties

Fruit naar keuze, in blokjes gesneden
75g – 100g (bruine) basterdsuiker
120g havermout
100g boter
40g bloem
1tl kaneel

Verwarm de oven voor op 200C

Seizoensfruit uit de oven

Verdeel het fruit over de ovenvaste schaaltjes of maak één grote schaal. In een aparte kom verkruimel je de boter, met je handen, door het havermout/suiker/bloem/kaneel mengsel tot je grove kruimels hebt. Sprenkel dat over je fruit, zodanig dat alles bedekt is. De tijd die het in de oven moet is afhankelijk van een aantal zaken. Gebruik je hard of zacht fruit. En hoe klein heb je je fruit gesneden. Ga er van uit dat bij zacht fruit in ruime blokjes je minstens een kwartieroventijd rekent. Een goede graadmeter is of de bovenkant goudbruin kleurt en krokant is.

Fruitdessert

Je kunt je fruit cumble zo serveren, maar waarom niet een bolletje ijs naar keuze erbij. Of een lepel dikke (Griekse) yoghurt of crème fraiche. Dan is je toetje in één keer een dessert. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 22 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!