Smulpaapje weekmenu #34



Voor wie al weer moet nadenken over het leven ná de zomervakantie blijven we in dit weekmenu nog een klein beetje in buitenlandse sferen. Een Nederlandse klassieker geven we een Italiaans tintje. En kom, laten we ook een Mexicaanse feestje op je bord vieren.

Daarnaast denken we ook alvast na over wat er eventueel in de lunchtrommel mee kan, maar bakken we ook lekker samen koekjes. Kortom, weer een gevarieerd en lekker Smulpaapje weekmenu voor het hele gezin!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kip Quesadilla’s
Of je ze nu met zelfgemaakte of gekochte tortilla's maakt, deze quesadilla's zijn een super begin van de week

dinsdag                ovenschotel met gehakt & banaan
Dit zou  maar zo eens een van je nieuwe favoriete ovenschotels kunnen worden.

woensdag          Kleverige kip met rijst
Laat het maar aan Donna Hay over om een lekker recept met kip te bedenken…

donderdag         Pastacake met courgette
Vries eventuele restjes in, voor een makkelijke en snelle vulling van de lunchtrommel.

vrijdag                  Italiaanse ham & witlof
Blijf nog even in vakantiesferen met deze Italiaanse versie van de klassieke witlof ham & kaas

weekendtip       Havermoutkoekjes met appel
Dit weekend lekker iets samen bakken? Dan moet je zeker deze koekjes eens proberen!

boodschappenlijstje

maandag
400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
2tl cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
1 klein blikje mais
1 verse ananas
2tl cajunkruiden
(Verse) tortilla’s, hoeveelheid naar keuze
Geraspte kaas

dinsdag
Kilo prei
Scheutje olijfolie
300g gehakt
250g champignons
2tl kerriepoeder
1tl gemberpoeder
3 bananen
1x Aardappelpuree, zie ook ons basisrecept
1 zakje geraspte kaas

woensdag
4el (kastanje) honing
2el Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
halve limoen
1 teentjes knoflook
halve duim verse gember
4el water
8 kippendijen, in reepjes gesneden
Scheutje zonnebloemolie
rijst en groente voor erbij

donderdag
165g kleine pasta
1 courgette
1 gele paprika
roosjes gekookte bloemkool
60g diepvrieserwtjes
75g geraspte Pecorino (of andere kaas)
handje zongedroogde tomaatjes
200g ricotta
60ml zonnebloemolie
4 eieren, losgeklopt
150g bloem
8g bakpoeder
extra geraspte kaas om te bestrooien

vrijdag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk, hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de saus wenst
175g gorgonzola
8 plakjes rauwe ham
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.

weekendtip
50g zachte boter
75g donkere basterdsuiker
1 ei
2 Granny Smith appels
75g bloem
135g havermout
¼ tl baking soda (zuiveringszout)
1el rietsuiker

Gepubliceerd op 15 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus