Kinderkookrecept: de lekkerste aardappelpuree



 

Aardappelpuree, voor vier personen

1 kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
Aardappelknijper (gouden keukengadget!)
Roomboter of lekkere olijfolie
Melk
Zeezout
Nootmuskaat en versgemalen zwarte peper

Basisrecept voor aardappelpuree

De aardappels kook je in ruim, gezouten water in 15-20 minuten gaar. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van je aardappel, maar liever te gaar dan nog wat te hard. Giet ze af. Heel belangrijk, laat ze nu even uitstomen. Daarmee verdwijnt alle vocht er écht uit en dat is uiteindelijk lekkerder voor je puree.

puree_wat heb je nodig_.jpg

Aardappelknijper

Je kunt een aardappelstamper gebruiken om nu je puree te maken, maar als je één ding in je keuken wilt dan is dat een aardappelknijper (o.a. te koop bij Dille & Kamille) Stop daar de stukken aardappel in en knijp ze er doorheen, in een schone pan of kom. Luchtiger wordt je puree niet, dan het zo te maken. En ja, stampen kan natuurlijk ook, dan doe ik dat meestal met alvast een beetje melk in de nog warme pan.

puree_opsmaakmaken_.jpg

Smaakmakers voor aardappelpuree

Voeg nu naar smaak en wens melk toe. Dit is echt afhankelijk van hoe dik/dun je je puree wilt en waar je ‘daarna voor gebruikt. Tot slot een lekkere klont boter of héle lekkere olijfolie. Natuurlijk breng je je puree nog op smaak met lekker grof zeezout (ik kan niet zonder Maldon zout), wat versgemalen zwarte peper en een snufje nootmuskaat.

Dat is alles. Klassieke aardappelpuree. Vanaf nu nooít meer uit de vriezer of uit een pakje. Beloofd?! 😉


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.