Smulpaapje weekmenu #33



Zullen we het deze week gewoon eens súper simpel doen qua eten? Nóg simpeler dan we normaal al doen. Het is tenslotte vakantie. 

We zetten een aantal kinderfavorieten, in een Smulpaapje jasje, deze week in het weekmenu. Laat je kind voor de grap eens kiezen wat 'ie als eerste wil eten. Benieuwd wat er uitkomt!

Smulpaapje weekmenu

Culihotdog.jpg

Maandag            Hotdog met zoetzure uienrelish
Welk kind houdt nou niet van knakworst? Maak er (voor jezelf) een culi broodje knakworst van met die heerlijke , zoetzure topping.

Carolineskipvleugeltjes_2019.jpg

dinsdag                Caroline’s gemarineerde kippenvleugeltjes
een van de vele familiefavorieten die op de site staan. Lekker met rijst erbij en wat groente. Of serveer ze komend weekend bij de borrel.

woensdag          Pasta salami
zo snel heb je nog nooit zo’n lekkere pasta op tafel gezet!

donderdag         Maaltijd pindasoep
dit wil je eigenlijk gewoon een keer gemaakt hebben, zó lekker!

vrijdag                  Pasta met verse tomatensaus
Heb je de tijd maak deze dan al van te voren en maak maar meteen een dubbele hoeveelheid, want deze kinderfavoriet wil je blijven eten!

weekendtip       Bramencobler met maple syrup
Er zijn weer volop bramen, ook wild te plukken en daar wil je (gekocht of zelfgeplukt) zeker weten dit heerlijke toetje mee maken!

boodschappenlijstje

maandag
1 gewone ui
1 rode ui
2el boter
2el ketchup (ik gebruikte Chipotle ketchup)
2el rietsuiker
1el balsamico met bloedsinaasappel (verkrijgbaar bij Foodelicious)
3 lente-uitjes
Blik knakworst (of Bockworst, zoals  wij gebruikten)
Zachte witte broodjes

dinsdag
1kg kipvleugels
5el ketjap
3el chilisaus
2el honing
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel, rasp

woensdag
250g pasta, liefst eentje waar de saus goed aankleeft zoals parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox in kleine blokjes gesneden
500g verse doperwten, gedopt (evt diepvrieserwtjes ook mogelijk)
Scheutje witte wijn
200ml slagroom
Vers geraspte Parmezaanse kaas

donderdag
1 ui
Stukje gember, naar smaak
Sereh (citroengras), gebruik je verse snijd dan de onderkant eraf. Gedroogde sereh kun je zo gebruiken
750ml heet water
1,5 blokje kippenbouillon
250ml kokosmelk
250g pindakaas
300g kippendij
2el Ketjap
1 tl Sambal (meer mag natuurlijk)
Paksoi, in reepjes gesneden en goed gewassen
Handje taugé
Optioneel: tabasco

vrijdag
1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
Pasta
Parmezaanse kaas

weekendtip
700 – 800g bramen (of gebruik ontdooide diepvriesbramen, uitgelekt)
50ml Maple Syrup
1tl vanille extract
1-2 el bloem (mochten de bramen heel vochtig van sap zijn)
90g koude boter, in blokjes
175g bloem
80g suiker
100ml karnemelk
1tl vanille extract
1 ei

 

 

 

Gepubliceerd op 8 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.