Smulpaapje weekmenu #33



Zullen we het deze week gewoon eens súper simpel doen qua eten? Nóg simpeler dan we normaal al doen. Het is tenslotte vakantie. 

We zetten een aantal kinderfavorieten, in een Smulpaapje jasje, deze week in het weekmenu. Laat je kind voor de grap eens kiezen wat 'ie als eerste wil eten. Benieuwd wat er uitkomt!

Smulpaapje weekmenu

Culihotdog.jpg

Maandag            Hotdog met zoetzure uienrelish
Welk kind houdt nou niet van knakworst? Maak er (voor jezelf) een culi broodje knakworst van met die heerlijke , zoetzure topping.

Carolineskipvleugeltjes_2019.jpg

dinsdag                Caroline’s gemarineerde kippenvleugeltjes
een van de vele familiefavorieten die op de site staan. Lekker met rijst erbij en wat groente. Of serveer ze komend weekend bij de borrel.

woensdag          Pasta salami
zo snel heb je nog nooit zo’n lekkere pasta op tafel gezet!

donderdag         Maaltijd pindasoep
dit wil je eigenlijk gewoon een keer gemaakt hebben, zó lekker!

vrijdag                  Pasta met verse tomatensaus
Heb je de tijd maak deze dan al van te voren en maak maar meteen een dubbele hoeveelheid, want deze kinderfavoriet wil je blijven eten!

weekendtip       Bramencobler met maple syrup
Er zijn weer volop bramen, ook wild te plukken en daar wil je (gekocht of zelfgeplukt) zeker weten dit heerlijke toetje mee maken!

boodschappenlijstje

maandag
1 gewone ui
1 rode ui
2el boter
2el ketchup (ik gebruikte Chipotle ketchup)
2el rietsuiker
1el balsamico met bloedsinaasappel (verkrijgbaar bij Foodelicious)
3 lente-uitjes
Blik knakworst (of Bockworst, zoals  wij gebruikten)
Zachte witte broodjes

dinsdag
1kg kipvleugels
5el ketjap
3el chilisaus
2el honing
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel, rasp

woensdag
250g pasta, liefst eentje waar de saus goed aankleeft zoals parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox in kleine blokjes gesneden
500g verse doperwten, gedopt (evt diepvrieserwtjes ook mogelijk)
Scheutje witte wijn
200ml slagroom
Vers geraspte Parmezaanse kaas

donderdag
1 ui
Stukje gember, naar smaak
Sereh (citroengras), gebruik je verse snijd dan de onderkant eraf. Gedroogde sereh kun je zo gebruiken
750ml heet water
1,5 blokje kippenbouillon
250ml kokosmelk
250g pindakaas
300g kippendij
2el Ketjap
1 tl Sambal (meer mag natuurlijk)
Paksoi, in reepjes gesneden en goed gewassen
Handje taugé
Optioneel: tabasco

vrijdag
1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
Pasta
Parmezaanse kaas

weekendtip
700 – 800g bramen (of gebruik ontdooide diepvriesbramen, uitgelekt)
50ml Maple Syrup
1tl vanille extract
1-2 el bloem (mochten de bramen heel vochtig van sap zijn)
90g koude boter, in blokjes
175g bloem
80g suiker
100ml karnemelk
1tl vanille extract
1 ei

 

 

 

Gepubliceerd op 8 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.