Smulpaapje kookt! – Tessa’s pindasoep



Wederom een familiefavoriet in het Smulpaapje weekmenu. Wat is het leuk jullie recepten te koken!

Dit recept kreeg ik via Tessa (die haar eigen foodblog heeft) en het was bij ons thuis een dikke hit. Ik ben heel benieuwd wie van jullie ‘allemaal gaat maken!

PindasoepTessa_2019

Voor een grote pan

1 ui, gesnipperd
Stukje gember, naar smaak. Geschild en geraspt
Sereh (citroengras), gebruik je verse snijd dan de onderkan eraf. Gedroogde sereh kun je zo gebruiken
750ml heet water
1,5 blokje kippenbouillon
250ml kokosmelk
250g pindakaas
300g kippendij, in blokjes gesneden
2el Ketjap
1 tl Sambal (meer mag natuurlijk)
Paksoi, in reepjes gesneden en goed gewassen
Handje taugé
Optioneel: tabasco

Pindasoep á la Tessa

Verhit in een grote (soep)pan wat zonnebloemolie en bak daar de ui en gember zachtjes een minuut of vijf in aan. Doe daar het water en de bouillon bij, als ook de kokosmelk. Breng dat allemaal zachtjes aan de kook. Schep een paar lepels van de bouillon bij de pindakaas en roer die iets los. Dat geheel mag nu bij de soep, goed roeren tot alles glad is. Dan mag de kip erbij, die je in de soep laat gaar worden. Ook de sereh mag er bij. Laat alles een kwartiertje trekken. Breng op smaak met ketjap en sambal.

Maaltijdsoep

Vlak voordat je de soep opdient gaat als laatste de paksoi en taugé erbij. Die hoeven alleen maar kort mee te warmen en gaar te worden. Proef en kijk of je ´m zo lekker vindt. Misschien nog wat ketjap of sambal erbij. Houd je van écht pittig, doe er dan paar druppels tabasco nog door. De soep is vullend genoeg als maaltijdsoep. Voor de lekker kun je er nog wat kroepoek bij serveren.

Gepubliceerd op 20 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.