Smulpaapje weekmenu – #3



Na een weekmenu dat in het teken stond van kip staat ons weekmenu deze keer in het teken van groente.

Niet alleen omdat het goed is wat minder vlees te eten, maar vooral omdat je met groenten en peulvruchten zo ontzettend veel lekkere en gevarieerde gerechten kunt maken. En dat willen we toch allemaal?

Wat maak je met groente?

dag 1 – Hartige pannenkoek met spinazie&kaas
dag 2 – Pasta met spruitjes en ricotta
dag 3 – Quiche met witlof, ham en kaas
dag 4 – Ovenschotel met bloemkool
dag 5 – Falafel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

Doosje kastanjechampignons
450g verse spinazie
100g blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello of Gorgonzola of kruidenroomkaas)
400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen)
Zak (biologische) diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen
2 stronken witlof
35g stilton
65g hamblokjes/reepjes
Zakje belegen kaas, geraspt
Vers roomboterbladerdeeg (of pakje diepvriesplakjes)
500g spruitjes
Citroenen
Doosje Ricotta
Stukje Parmezaanse kaas
Spekreepjes
Gedroogde kikkererwten
Peterselie (vers of uit de diepvries)
Turks brood of pitta broodjes

In de voorraad-/koelkast

Bloem
Melk
Eieren
Olijfolie/boter
(kokosbloem) Suiker
Pakje slagroom (200ml)
Uien
Gedroogde thijm
Verse knoflook
Provençaalse kruiden
Pasta
Bakpoeder
Gemalen komijn
Gemalen koriander
Milde paprikapoeder (of Cayennepoeder)
 

Gepubliceerd op 18 januari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!