Smulpaapje weekmenu – #3



Na een weekmenu dat in het teken stond van kip staat ons weekmenu deze keer in het teken van groente.

Niet alleen omdat het goed is wat minder vlees te eten, maar vooral omdat je met groenten en peulvruchten zo ontzettend veel lekkere en gevarieerde gerechten kunt maken. En dat willen we toch allemaal?

Wat maak je met groente?

dag 1 – Hartige pannenkoek met spinazie&kaas
dag 2 – Pasta met spruitjes en ricotta
dag 3 – Quiche met witlof, ham en kaas
dag 4 – Ovenschotel met bloemkool
dag 5 – Falafel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

Doosje kastanjechampignons
450g verse spinazie
100g blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello of Gorgonzola of kruidenroomkaas)
400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen)
Zak (biologische) diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen
2 stronken witlof
35g stilton
65g hamblokjes/reepjes
Zakje belegen kaas, geraspt
Vers roomboterbladerdeeg (of pakje diepvriesplakjes)
500g spruitjes
Citroenen
Doosje Ricotta
Stukje Parmezaanse kaas
Spekreepjes
Gedroogde kikkererwten
Peterselie (vers of uit de diepvries)
Turks brood of pitta broodjes

In de voorraad-/koelkast

Bloem
Melk
Eieren
Olijfolie/boter
(kokosbloem) Suiker
Pakje slagroom (200ml)
Uien
Gedroogde thijm
Verse knoflook
Provençaalse kruiden
Pasta
Bakpoeder
Gemalen komijn
Gemalen koriander
Milde paprikapoeder (of Cayennepoeder)
 

Gepubliceerd op 18 januari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.