Smulpaapje weekmenu – #3



Na een weekmenu dat in het teken stond van kip staat ons weekmenu deze keer in het teken van groente.

Niet alleen omdat het goed is wat minder vlees te eten, maar vooral omdat je met groenten en peulvruchten zo ontzettend veel lekkere en gevarieerde gerechten kunt maken. En dat willen we toch allemaal?

Wat maak je met groente?

dag 1 – Hartige pannenkoek met spinazie&kaas
dag 2 – Pasta met spruitjes en ricotta
dag 3 – Quiche met witlof, ham en kaas
dag 4 – Ovenschotel met bloemkool
dag 5 – Falafel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

Doosje kastanjechampignons
450g verse spinazie
100g blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello of Gorgonzola of kruidenroomkaas)
400g blik Borlottibonen (of gebruik bruine bonen)
Zak (biologische) diepvrieserwtjes
50g geschaafde amandelen
2 stronken witlof
35g stilton
65g hamblokjes/reepjes
Zakje belegen kaas, geraspt
Vers roomboterbladerdeeg (of pakje diepvriesplakjes)
500g spruitjes
Citroenen
Doosje Ricotta
Stukje Parmezaanse kaas
Spekreepjes
Gedroogde kikkererwten
Peterselie (vers of uit de diepvries)
Turks brood of pitta broodjes

In de voorraad-/koelkast

Bloem
Melk
Eieren
Olijfolie/boter
(kokosbloem) Suiker
Pakje slagroom (200ml)
Uien
Gedroogde thijm
Verse knoflook
Provençaalse kruiden
Pasta
Bakpoeder
Gemalen komijn
Gemalen koriander
Milde paprikapoeder (of Cayennepoeder)
 

Gepubliceerd op 18 januari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.