Smulpaapje weekmenu #23



Een gevarieerd weekmenu samenstellen is op zich niet moeilijk, met ruim 1000 (!) recepten op de site. Zie deze weekmenu’s overigens vooral als inspiratie en kies eruit waar jij blij van wordt.

Deze week hebben we hopelijk weer voor ieder wat wils. Van vegetarisch, tot vis. Van rijst tot pasta. Heb een heerlijke en smakelijke week!

Smulpaapje weekmenu

maandag             hartige courgette fritters
Groente pannenkoekjes zijn altijd een top manier om kinderen lekker veel groente te laten eten. Daarnaast zijn ze ook gewoon nog eens heel lekker!

dinsdag                pasta caprese
kies of je ‘m lauwwarm, dan wel koud eet (als pastasalade), welke manier je ook kiest het wordt sowieso smullen!

woensdag          taco’s met gehakt & mango
een verrassende taco, die ook nog eens in minder dan een half uur op tafel staat. Olé!

donderdag         chowder met rode mul
een maaltijdsoep, maar dan met vis. Makkelijker te maken dan je denkt, en super kindvriendelijk!

vrijdag                  Mexicaanse rijst met kip & bonen
Een supersnelle, makkelijke maaltijd. Dan kun je op je gemak aan het weekend beginnen!

weekendtip       Bladerdeegtaartje met mango & kokosroom (suikervrij)
Een lekkernij die je in no time in elkaar draait. Lekker om dit weekend te maken voor bij de koffie.

boodschappenlijstje

maandag
3 courgettes
1 ei
75-100g bloem
3 lenteuitjes
mespunt zout
¼ – ½ tl knoflookpoeder
125g feta

dinsdag
500g kerstomaatjes
15 gr verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
350g pasta, naar keuze
1 bol buffelmozzarella

woensdag
1 ui
1teen knoflook
1el olie
1 rode paprika
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes, fijngesneden
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak

donderdag
8 rode mul (ongeveer een kilo)
2el neutrale olie
2 kleine uien, gesnipperd
3 bospeen, klein gesneden
2 stengels bleekselderij, klein gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2el bloem
4 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
500ml halfvolle melk
500ml visbouillon (van een tablet of zelfgemaakt, zie daarvoor het recept)
1 potje mais (à 350g) afgespoeld en uitgelekt
1el citroensap
1el gedroogde dille

vrijdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook
1el olie
4 kippendijen (zonder bot)
1 paprika
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 blik chilibonen (400g)
gekookte rijst voor vier personen

weekendtip
200ml slagroom
100ml kokosmelk
1tl vanille
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1-2el sesamzaad
1 losgeklopt ei
1-2 verse mango’s
verse granaatappelpitjes
1 limoen

 

Gepubliceerd op 30 mei 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!