Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)

Een bladerdeegtaartje met heel veel lekkers, maar zonder suiker! Dit bladerdeegtaartje met kokosroom en mango is eenvoudig én lekker.
Het is een taartje waar geen suiker in zit. Met slagroom die een kleine hint van kokos heeft. Zoete mango, maar met een vleugje limoen.
Allemaal componenten die in dit mega eenvoudige, maar oh zo lekkere taartje zitten. Dus wil je iets bakken zonder suiker, maar toch op en top genieten dan is dit taartje voor jou!
Voor vier taartjes
- 200ml slagroom
- 100ml kokosmelk
- 1tl vanille extract
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 1-2el sesamzaad
- 1 losgeklopt ei
- 1-2 verse mango’s, geschild en in reepjes
- verse granaatappelpitjes
- rasp van 1 limoen
Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)
Suikervrij bladerdeegtaartje met mango
Leg de vier plakjes bladerdeeg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt. Snijd een centimeter van de rand een vierkant in het deeg, zonder het helemaal door te snijden. Bestrijk de buitenste rand nu voorzichtig met losgeklopt ei en bestrooi met sesam.
Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Als de binnenkant onverhoopt toch mee omhoog rijst duw je die na de baktijd heel makkelijk naar beneden. Laat nu afkoelen terwijl je de rest van het taartje klaarmaakt
Taartje met kokosroom
Meng de slagroom met de kokosmelk en vanille en klop met een elektrische mixer tot bijna stijf. Dit kan wel even duren, dus niet opgeven. Hij moet lobbig zijn, maar niet van de mixerhaken afvallen. Snijd de mango in mooie reepjes. Als het bladerdeeg is afgevuld doe je de room in een spuitzak en spuit je die in het midden van het taartje. Daarop gaat de mango, bestrooi met limoenrasp en granaatappelpitjes. Presenteer op een mooie schaal.
Gepubliceerd op 3 januari 2019