Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)



Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango

Een taartje waar geen suiker in zit. Slagroom die een kleine hint van kokos heeft. Zoete mango maar met een vleugje limoen. Allemaal componenten die in dit mega eenvoudige, maar oh zo lekkere taartje zitten.  Dus wil je iets bakken zonder suiker, maar toch op en top genieten dan is dit taartje voor jou!

Voor vier taartjes
200ml slagroom
100ml kokosmelk
1tl vanille
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1-2el sesamzaad
1 losgeklopt ei
1-2 verse mango’s, in reepjes
verse granaatappelpitjes
rasp van 1 limoen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Suikervrij taartje met mango

Leg de vier plakjes bladerdeeg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt. Snijd een centimeter van de rand een vierkant in het deeg, zonder het helemaal door te snijden. Bestrijk de buitenste rand nu voorzichtig met losgeklopt ei en bestrooi met sesam.

Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Als de binnenkant onverhoopt toch mee omhoog rijst duw je die na de baktijd heel makkelijk naar beneden. Laat nu afkoelen terwijl je de rest van het taartje klaarmaakt

mangokokostaartje.jpg

Taartje met kokosroom

Meng de slagroom met de kokosmelk en vanille en klop met een elektrische mixer tot bijna stijf. Dit kan wel even duren, dus niet opgeven. Hij moet lobbig zijn, maar niet van de mixerhaken afvallen. Snijd de mango in mooie reepjes. Als het bladerdeeg is afgevuld doe je de room in een spuitzak en spuit je die in het midden van het taartje. Daarop gaat de mango, bestrooi met limoenrasp en granaatappelpitjes. Presenteer op een mooie schaal.

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus