Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)



Een bladerdeegtaartje met heel veel lekkers, maar zonder suiker! Dit bladerdeegtaartje met kokosroom en mango is eenvoudig én lekker.

Het is een taartje waar geen suiker in zit. Met slagroom die een kleine hint van kokos heeft. Zoete mango, maar met een vleugje limoen.

Allemaal componenten die in dit mega eenvoudige, maar oh zo lekkere taartje zitten.  Dus wil je iets bakken zonder suiker, maar toch op en top genieten dan is dit taartje voor jou!

Voor vier taartjes

  • 200ml slagroom
  • 100ml kokosmelk
  • 1tl vanille extract
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1-2el sesamzaad
  • 1 losgeklopt ei
  • 1-2 verse mango’s, geschild en in reepjes
  • verse granaatappelpitjes
  • rasp van 1 limoen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

suikervrij taartje

Suikervrij bladerdeegtaartje met mango

Leg de vier plakjes bladerdeeg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt. Snijd een centimeter van de rand een vierkant in het deeg, zonder het helemaal door te snijden. Bestrijk de buitenste rand nu voorzichtig met losgeklopt ei en bestrooi met sesam.

Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Als de binnenkant onverhoopt toch mee omhoog rijst duw je die na de baktijd heel makkelijk naar beneden. Laat nu afkoelen terwijl je de rest van het taartje klaarmaakt

Taartje met kokosroom

Meng de slagroom met de kokosmelk en vanille en klop met een elektrische mixer tot bijna stijf. Dit kan wel even duren, dus niet opgeven. Hij moet lobbig zijn, maar niet van de mixerhaken afvallen. Snijd de mango in mooie reepjes. Als het bladerdeeg is afgevuld doe je de room in een spuitzak en spuit je die in het midden van het taartje. Daarop gaat de mango, bestrooi met limoenrasp en granaatappelpitjes. Presenteer op een mooie schaal.

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!