Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)



Een bladerdeegtaartje met heel veel lekkers, maar zonder suiker! Dit bladerdeegtaartje met kokosroom en mango is eenvoudig én lekker.

Het is een taartje waar geen suiker in zit. Met slagroom die een kleine hint van kokos heeft. Zoete mango, maar met een vleugje limoen.

Allemaal componenten die in dit mega eenvoudige, maar oh zo lekkere taartje zitten.  Dus wil je iets bakken zonder suiker, maar toch op en top genieten dan is dit taartje voor jou!

Voor vier taartjes

  • 200ml slagroom
  • 100ml kokosmelk
  • 1tl vanille extract
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1-2el sesamzaad
  • 1 losgeklopt ei
  • 1-2 verse mango’s, geschild en in reepjes
  • verse granaatappelpitjes
  • rasp van 1 limoen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

suikervrij taartje

Suikervrij bladerdeegtaartje met mango

Leg de vier plakjes bladerdeeg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt. Snijd een centimeter van de rand een vierkant in het deeg, zonder het helemaal door te snijden. Bestrijk de buitenste rand nu voorzichtig met losgeklopt ei en bestrooi met sesam.

Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Als de binnenkant onverhoopt toch mee omhoog rijst duw je die na de baktijd heel makkelijk naar beneden. Laat nu afkoelen terwijl je de rest van het taartje klaarmaakt

Taartje met kokosroom

Meng de slagroom met de kokosmelk en vanille en klop met een elektrische mixer tot bijna stijf. Dit kan wel even duren, dus niet opgeven. Hij moet lobbig zijn, maar niet van de mixerhaken afvallen. Snijd de mango in mooie reepjes. Als het bladerdeeg is afgevuld doe je de room in een spuitzak en spuit je die in het midden van het taartje. Daarop gaat de mango, bestrooi met limoenrasp en granaatappelpitjes. Presenteer op een mooie schaal.

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.