Smulpaapje weekmenu – #20



Inspiratie voor Smulpaapje's weekmenu krijg ik op verschillende manieren. Via vriendinnen, die hun eigen klassiekers hebben en die jij overneemt. Of door een weekje vakantie, zoals afgelopen week toen wij in New York waren. Hét walhalla van gevarieerde keuze in restaurants. Meer dan 19.000 zijn er, alleen al op Manhattan. Daar kun je niet anders dan geïnspireerd van thuis komen.

Deze week alvast twee nieuwe recepten, door New York geïnspireerd. En er volgen er nog veel meer de komende weken. Je vindt ze straks allemaal verzameld onder de tag nyc inspiratie. En New York moet je er gewoon een klein beetje bij bedenken 😉

Wat staat er deze week op het menu?

dag 1 – Rabarbermuffins

dag 2 – Gember/citroen ijsthee

dag 3 – American pancakes

dag 4 – Koud komkommersoepje met garnaal

dag 5 – Maaltijdtomatensoep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

1 komkommer
1 klein bosje dille
500ml yoghurt
Lenteuitjes
125g Hollandse garnalen (of gerookte zalm)
1 blik tomatenblokjes
600g boerensoepgroente
75g polenta (of maismeel)
Pak karnemelk
Maple syprup
Citroen/gember thee (of een andere thee naar keuze)
Verse citroen
1 eetlepel honing
250g rabarber
160 ml zonnebloemolie
vanille extract

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

bloem
bakpoeder
bakingsoda (zuiveringszout)
zout
suiker
eieren
kaneel
havervlokken
teentje knoflook
boter
bloem
ui
tomatenpuree
1 bouillonblokje (kip)
2 bouillonblokjes (rund of groente)

 

Gepubliceerd op 16 mei 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!