Smulpaapje weekmenu – #20
Inspiratie voor Smulpaapje's weekmenu krijg ik op verschillende manieren. Via vriendinnen, die hun eigen klassiekers hebben en die jij overneemt. Of door een weekje vakantie, zoals afgelopen week toen wij in New York waren. Hét walhalla van gevarieerde keuze in restaurants. Meer dan 19.000 zijn er, alleen al op Manhattan. Daar kun je niet anders dan geïnspireerd van thuis komen.
Deze week alvast twee nieuwe recepten, door New York geïnspireerd. En er volgen er nog veel meer de komende weken. Je vindt ze straks allemaal verzameld onder de tag nyc inspiratie. En New York moet je er gewoon een klein beetje bij bedenken 😉
Wat staat er deze week op het menu?
dag 1 – Rabarbermuffins
dag 2 – Gember/citroen ijsthee
dag 3 – American pancakes
dag 4 – Koud komkommersoepje met garnaal
dag 5 – Maaltijdtomatensoep
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
1 komkommer
1 klein bosje dille
500ml yoghurt
Lenteuitjes
125g Hollandse garnalen (of gerookte zalm)
1 blik tomatenblokjes
600g boerensoepgroente
75g polenta (of maismeel)
Pak karnemelk
Maple syprup
Citroen/gember thee (of een andere thee naar keuze)
Verse citroen
1 eetlepel honing
250g rabarber
160 ml zonnebloemolie
vanille extract
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
bloem
bakpoeder
bakingsoda (zuiveringszout)
zout
suiker
eieren
kaneel
havervlokken
teentje knoflook
boter
bloem
ui
tomatenpuree
1 bouillonblokje (kip)
2 bouillonblokjes (rund of groente)
Gepubliceerd op 16 mei 2014