Smulpaapje weekmenu – #16



Paasinspiratie hebben jullie waarschijnlijk al genoeg (zo niet, hier nog een beetje meer 😉 !) dus in het weekmenu deze week weer een aantal lekkere en makkelijke nieuwe gerechten.

Met de smaak van het voorjaar in de aspergequiche. En waarom zou je pesto kopen als het in een handomdraai zelfgemaakt is. Maar we hebben nog veel meer lekkers voor je in petto!

Wat staat er deze week op het menu?

dag 1 – Quiche met asperges en ham

dag 2 – Biscotti met olijven en pijnboompitten

dag 3 – Zelfgemaakte pesto

dag 4 – Pastasaus uit de oven

dag 5 – Courgette polpetta

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

blauwe kaas, (bijvoorbeeld Stilton), 145g
Eieren
slagroom 125ml
1 bosje groene asperges
hamreepjes, 100g
Bladerdeeg (diepvries)
courgette, 500g
Citroen
Buffelmozzarella
Bladpeterselie
Cacaopoeder
zwarte olijven, 50g
pijnboompitten, 100g
Reep 70% chocola (100g)
Tomaten
Paprika
verse basilicum (heel plantje)
 

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

olijfolie
Parmezaan
paneermeel (ik gebruik het liefst Panko broodkruimels)
knoflook
135g suiker
210g bloem
bakpoeder
1 ui
Peper en zout

Gepubliceerd op 18 april 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.