Smulpaapje weekmenu – #16
Paasinspiratie hebben jullie waarschijnlijk al genoeg (zo niet, hier nog een beetje meer 😉 !) dus in het weekmenu deze week weer een aantal lekkere en makkelijke nieuwe gerechten.
Met de smaak van het voorjaar in de aspergequiche. En waarom zou je pesto kopen als het in een handomdraai zelfgemaakt is. Maar we hebben nog veel meer lekkers voor je in petto!
Wat staat er deze week op het menu?
dag 1 – Quiche met asperges en ham
dag 2 – Biscotti met olijven en pijnboompitten
dag 3 – Zelfgemaakte pesto
dag 4 – Pastasaus uit de oven
dag 5 – Courgette polpetta
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
blauwe kaas, (bijvoorbeeld Stilton), 145g
Eieren
slagroom 125ml
1 bosje groene asperges
hamreepjes, 100g
Bladerdeeg (diepvries)
courgette, 500g
Citroen
Buffelmozzarella
Bladpeterselie
Cacaopoeder
zwarte olijven, 50g
pijnboompitten, 100g
Reep 70% chocola (100g)
Tomaten
Paprika
verse basilicum (heel plantje)
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
olijfolie
Parmezaan
paneermeel (ik gebruik het liefst Panko broodkruimels)
knoflook
135g suiker
210g bloem
bakpoeder
1 ui
Peper en zout
Gepubliceerd op 18 april 2014