Smulpaapje weekmenu – #16



Paasinspiratie hebben jullie waarschijnlijk al genoeg (zo niet, hier nog een beetje meer 😉 !) dus in het weekmenu deze week weer een aantal lekkere en makkelijke nieuwe gerechten.

Met de smaak van het voorjaar in de aspergequiche. En waarom zou je pesto kopen als het in een handomdraai zelfgemaakt is. Maar we hebben nog veel meer lekkers voor je in petto!

Wat staat er deze week op het menu?

dag 1 – Quiche met asperges en ham

dag 2 – Biscotti met olijven en pijnboompitten

dag 3 – Zelfgemaakte pesto

dag 4 – Pastasaus uit de oven

dag 5 – Courgette polpetta

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

blauwe kaas, (bijvoorbeeld Stilton), 145g
Eieren
slagroom 125ml
1 bosje groene asperges
hamreepjes, 100g
Bladerdeeg (diepvries)
courgette, 500g
Citroen
Buffelmozzarella
Bladpeterselie
Cacaopoeder
zwarte olijven, 50g
pijnboompitten, 100g
Reep 70% chocola (100g)
Tomaten
Paprika
verse basilicum (heel plantje)
 

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

olijfolie
Parmezaan
paneermeel (ik gebruik het liefst Panko broodkruimels)
knoflook
135g suiker
210g bloem
bakpoeder
1 ui
Peper en zout

Gepubliceerd op 18 april 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.