Smulpaapje kookt! – Biscotti met olijven en pijnboompitten



Een verrassende variant op de bekende Italiaanse koekjes. Door de olijfjes krijgen ze net dat beetje extra.

En pijnboompitjes in plaats van amandelen maken het helemaal af. Probeer maar!

Voor ongeveer 25 koekjes

1 ei
135g suiker
210g bloem
25g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl zoutvlokken
50g zwarte olijven, grofgehakt
50g pijnboompitten, grofgehakt
100g 70% chocola, grof gehakt
50ml olijfolie
2el koud water

Verwarm de oven voor op 150C

Zo maakje het beslag voor de biscotti

Meng het ei met de suiker met een mixer tot het licht bleek kleurt en schuimig is
In een grote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar mengen en dit beetje bij beetje bij het eimengsel doen. Dan de olijven, pijnboompitten en chocola door het deeg en als laatste de olijfolie en water. Het resultaat is een kleverig deeg. Rol het tot een soort boomstam, zoveel mogelijk van gelijke dikte en leg dat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak in het midden van de oven, 25 minuten.

Dubbelbakken

Daarna de bakplaat uit de oven halen, de temperatuur terugbrengen naar 120C. Snijd plakjes van gelijke dikte (ongeveer een centimeter) van het gebakken deeg en leg die plat terug op de bakplaat. Schuif de bakplaat terug de oven in en laat de koekjes zo gedurende 20 minuten drogen. Haal de bakplaat uit de oven, laat even afkoelen terwijl je een kop verse thee of koffie zet. In een luchtdichte trommel blijven ze nog een dag of twee goed. Maar vers zijn de natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 14 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!