Quiche met asperges en ham



Quiche met asperges en ham

De klassieker, asperges met ham en kaas, is van zichzelf al heerlijk. Ik stak ‘m in een nieuw jasje en maakte met (bijna) dezelfde ingrediënten er een hartige taart van. Met een twist, door het gebruik van blauwe kaas. Lekker als makkelijke, doordeweekse maaltijd. En restjes doen het prima als koud lunchgerecht of in de lunchtrommel

Voor één hartige taart
145g blauwe kaas, wij gebruikten Stilton
3 eieren
125ml slagroom
1 bosje groene asperges
100g hamreepjes
Bladerdeeg

Zo maak je de quiche met asperges en ham

Ontdooi het bladerdeeg en bedek er een taartvorm mee, die je hebt ingevet of voorzien van een vel bakpapier. Wij gebruikten een rol deeg, maar met plakjes uit de diepvries werkt het ook prima. Snijd die bij waar nodig. Je wilt wel iets een opstaand randje, in verband met de vulling. Verwam je oven alvast voor op 200C

Groene of witte asperges

Snijd van de asperges de uiteinden af, zodat ze goed in de taartvorm passen. Groene asperges hoef je in principe nooit te schillen. Gebruik je witte asperges, zorg dan dat je ze goed geschild hebt. Leg de asperges op de deegbodem. Daarover heen gaan de hamreepjes. Zorg dat je alles goed evenredig verspreid, zodat iedereen van alles een beetje heeft als je straks punten van de quiche snijdt.

Quiche met blauwe kaas

In een maatbeker verbrokkel je de blauwe kaas, de room erover heen en met de staafmixer goed mengen. Dan de eitjes erbij en een laatste keer goed mixen. Zout hoef je in principe niet meer toe te voegen, de kaas is al zout genoeg. Wil je nog wat verse peper erdoor, dan kan dat nu. Dit mengsel giet je over de quiche. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten, tot ‘ie mooi goudbruin is en gestold. Afhankelijk van je oven kan het zijn dat je na 20 minuten de temperatuur iets moet terugbrengen naar 175C. Houd dat even in de gaten. Laat in de vorm afkoelen, voordat je ‘daaruit haalt en serveert. Lauwwarm vind ik ‘het lekkerst, maar ook volledig afgekoeld is ‘ie heerlijk!

Efficiënt koken

Wil je de quiche vooruit maken, dat kan! Laat ‘m dan volledig afkoelen voordat je ‘- verpakt in alufolie – in de koelkast zet en bewaart voor de dag daarna. Invriezen kan ook. Als je de quiche dan wilt serveren ontdooi je ‘in de koelkast en warm je de quiche nog even een minuut of 5-10 op in een 175C warme oven.

Gepubliceerd op 17 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.