Quiche met asperges en ham



Quiche met asperges en ham

De klassieker, asperges met ham en kaas, is van zichzelf al heerlijk. Ik stak ‘m in een nieuw jasje en maakte met (bijna) dezelfde ingrediënten er een hartige taart van. Met een twist, door het gebruik van blauwe kaas. Lekker als makkelijke, doordeweekse maaltijd. En restjes doen het prima als koud lunchgerecht of in de lunchtrommel

Voor één hartige taart
145g blauwe kaas, wij gebruikten Stilton
3 eieren
125ml slagroom
1 bosje groene asperges
100g hamreepjes
Bladerdeeg

Zo maak je de quiche met asperges en ham

Ontdooi het bladerdeeg en bedek er een taartvorm mee, die je hebt ingevet of voorzien van een vel bakpapier. Wij gebruikten een rol deeg, maar met plakjes uit de diepvries werkt het ook prima. Snijd die bij waar nodig. Je wilt wel iets een opstaand randje, in verband met de vulling. Verwam je oven alvast voor op 200C

Groene of witte asperges

Snijd van de asperges de uiteinden af, zodat ze goed in de taartvorm passen. Groene asperges hoef je in principe nooit te schillen. Gebruik je witte asperges, zorg dan dat je ze goed geschild hebt. Leg de asperges op de deegbodem. Daarover heen gaan de hamreepjes. Zorg dat je alles goed evenredig verspreid, zodat iedereen van alles een beetje heeft als je straks punten van de quiche snijdt.

Quiche met blauwe kaas

In een maatbeker verbrokkel je de blauwe kaas, de room erover heen en met de staafmixer goed mengen. Dan de eitjes erbij en een laatste keer goed mixen. Zout hoef je in principe niet meer toe te voegen, de kaas is al zout genoeg. Wil je nog wat verse peper erdoor, dan kan dat nu. Dit mengsel giet je over de quiche. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten, tot ‘ie mooi goudbruin is en gestold. Afhankelijk van je oven kan het zijn dat je na 20 minuten de temperatuur iets moet terugbrengen naar 175C. Houd dat even in de gaten. Laat in de vorm afkoelen, voordat je ‘daaruit haalt en serveert. Lauwwarm vind ik ‘het lekkerst, maar ook volledig afgekoeld is ‘ie heerlijk!

Efficiënt koken

Wil je de quiche vooruit maken, dat kan! Laat ‘m dan volledig afkoelen voordat je ‘- verpakt in alufolie – in de koelkast zet en bewaart voor de dag daarna. Invriezen kan ook. Als je de quiche dan wilt serveren ontdooi je ‘in de koelkast en warm je de quiche nog even een minuut of 5-10 op in een 175C warme oven.

Gepubliceerd op 17 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.