Smulpaapje ontdekt – popsiclebar IJsmanschap



IJsmanschap

IJsmanschap

In feite is een popsicle bar natuurlijk een mooie naam voor ijswinkel, maar tegelijkertijd geeft het wel meteen aan wélk ijs je kunt kopen bij IJsmanschap. Niets anders dan popsicles. En die zijn er werkelijk in alle smaken denkbaar. Eigenaar Martin Doets leerde het ijsmaken in Italië. En alle ijsjes worden in huis, met de hand gemaakt.

Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee wordt de huidige ijscultuur wel meteen naar een hoger niveau gebracht.

Proeven is geloven

Tja, en de smaak. Die is natuurlijk het belangrijkst van allemaal. Want het kan allemaal wel hip en trendy zijn, als het nergens naar smaakt heb je er nog niks aan. We mochten álle smaken proeven en ik kan niet anders dan toegeven dat we hier echt met ver-rukke-lijk ijs te maken hebben. En dat ik er heftig van baal dat Amsterdam de primeur van deze ijswinkel heeft.

Kleutermeisje vond de aardbeien (waar je ook gewoon écht aardbeien in proeft) het lekkerst. Ik twijfel nog tussen de yoghurt en champagne-framboos. Misschien toch binnenkort nog maar eens een keertje extra proeven….

Popsicles, de nieuwste ijstrend

Wat mij betreft worden popsicles de nieuwste ijstrends. Ik ben voor! Bij IJsmanschap zijn ze in ieder geval heerlijk. En betaalbaar. Prijzen vanaf € 3,- per ijsje. En dat ben je voor een beetje schepijs tegenwoordig ook al gauw kwijt. Tipje mijnerzijds zou nog wel zijn om ook miniversies te maken voor kinderen, want daar is één zo’n ijsje best groot voor. Je kunt bij IJsmanschap trouwens ook prima koffie drinken, mocht het geen ijsjesweer zijn.

IJsmanschap vind je in Amsterdam West, aan de Spilbergenstraat 2. Meer informatie vind je op hun website.

 

Gepubliceerd op 30 maart 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?