Smulpaapje ontdekt – popsiclebar IJsmanschap



IJsmanschap

IJsmanschap

In feite is een popsicle bar natuurlijk een mooie naam voor ijswinkel, maar tegelijkertijd geeft het wel meteen aan wélk ijs je kunt kopen bij IJsmanschap. Niets anders dan popsicles. En die zijn er werkelijk in alle smaken denkbaar. Eigenaar Martin Doets leerde het ijsmaken in Italië. En alle ijsjes worden in huis, met de hand gemaakt.

Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee wordt de huidige ijscultuur wel meteen naar een hoger niveau gebracht.

Proeven is geloven

Tja, en de smaak. Die is natuurlijk het belangrijkst van allemaal. Want het kan allemaal wel hip en trendy zijn, als het nergens naar smaakt heb je er nog niks aan. We mochten álle smaken proeven en ik kan niet anders dan toegeven dat we hier echt met ver-rukke-lijk ijs te maken hebben. En dat ik er heftig van baal dat Amsterdam de primeur van deze ijswinkel heeft.

Kleutermeisje vond de aardbeien (waar je ook gewoon écht aardbeien in proeft) het lekkerst. Ik twijfel nog tussen de yoghurt en champagne-framboos. Misschien toch binnenkort nog maar eens een keertje extra proeven….

Popsicles, de nieuwste ijstrend

Wat mij betreft worden popsicles de nieuwste ijstrends. Ik ben voor! Bij IJsmanschap zijn ze in ieder geval heerlijk. En betaalbaar. Prijzen vanaf € 3,- per ijsje. En dat ben je voor een beetje schepijs tegenwoordig ook al gauw kwijt. Tipje mijnerzijds zou nog wel zijn om ook miniversies te maken voor kinderen, want daar is één zo’n ijsje best groot voor. Je kunt bij IJsmanschap trouwens ook prima koffie drinken, mocht het geen ijsjesweer zijn.

IJsmanschap vind je in Amsterdam West, aan de Spilbergenstraat 2. Meer informatie vind je op hun website.

 

Gepubliceerd op 30 maart 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.