Smulpaapje ontdekt – popsiclebar IJsmanschap



IJsmanschap

IJsmanschap

In feite is een popsicle bar natuurlijk een mooie naam voor ijswinkel, maar tegelijkertijd geeft het wel meteen aan wélk ijs je kunt kopen bij IJsmanschap. Niets anders dan popsicles. En die zijn er werkelijk in alle smaken denkbaar. Eigenaar Martin Doets leerde het ijsmaken in Italië. En alle ijsjes worden in huis, met de hand gemaakt.

Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee wordt de huidige ijscultuur wel meteen naar een hoger niveau gebracht.

Proeven is geloven

Tja, en de smaak. Die is natuurlijk het belangrijkst van allemaal. Want het kan allemaal wel hip en trendy zijn, als het nergens naar smaakt heb je er nog niks aan. We mochten álle smaken proeven en ik kan niet anders dan toegeven dat we hier echt met ver-rukke-lijk ijs te maken hebben. En dat ik er heftig van baal dat Amsterdam de primeur van deze ijswinkel heeft.

Kleutermeisje vond de aardbeien (waar je ook gewoon écht aardbeien in proeft) het lekkerst. Ik twijfel nog tussen de yoghurt en champagne-framboos. Misschien toch binnenkort nog maar eens een keertje extra proeven….

Popsicles, de nieuwste ijstrend

Wat mij betreft worden popsicles de nieuwste ijstrends. Ik ben voor! Bij IJsmanschap zijn ze in ieder geval heerlijk. En betaalbaar. Prijzen vanaf € 3,- per ijsje. En dat ben je voor een beetje schepijs tegenwoordig ook al gauw kwijt. Tipje mijnerzijds zou nog wel zijn om ook miniversies te maken voor kinderen, want daar is één zo’n ijsje best groot voor. Je kunt bij IJsmanschap trouwens ook prima koffie drinken, mocht het geen ijsjesweer zijn.

IJsmanschap vind je in Amsterdam West, aan de Spilbergenstraat 2. Meer informatie vind je op hun website.

 

Gepubliceerd op 30 maart 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.