Smulpaapje eet – seizoensgroente (mei)
Voedingswaarde
Rabarber is, zoals veel groente, calorie-arm. Het is daarentegen rijk aan kalium (300mg per 100g) en calcium (40mg per 100g) en bevat vooral vitamine C.
Wat maak je met rabarber
Eigenlijk wordt rabarber pas sinds 1900 in de keuken gebruikt, daarvoor stond het vooral bekend als geneesmiddel. Je kunt rabarber zowel koud als warm eten. Het koken gaat heel gemakkelijk door de stengels in stukjes te snijden en in wat vocht te koken. Het valt vanzelf uit elkaar.
Onze favorieten rabarberrecepten
Maar naast dat je er compote van kunt maken kun je nog veel meer met rabarber. Bak er bijvoorbeeld eens muffins mee. Of wat dacht je van rabarbercustardtaart. En natuurlijk is het als compote in een toetje heerlijk, zeker als je de vla zelf maakt
Je kunt rabarber ook rauw eten. Meestal wordt er dan zout over gestrooid. Dit is een populaire snack in Koerdistan. (bron: Wikipedia)
Seizoensgroente in mei
Het begin van het voorjaar wordt gekenmerkt door een hele aanwas aan nieuwe seizoensgroente, zoals bijvoorbeeld andijvie, asperges, bloemkool, verse erwtjes, koolrabi,kropsla, prei, raapjes, raapstelen, radijs, spinazie, spitskool en wortelen
Gepubliceerd op 1 mei 2015