Smulpaapje eet – seizoensgroente (mei)



Voedingswaarde

Rabarber is, zoals veel groente, calorie-arm. Het is daarentegen rijk aan kalium (300mg per 100g) en calcium (40mg per 100g) en bevat vooral vitamine C.

Wat maak je met rabarber

Eigenlijk wordt rabarber pas sinds 1900 in de keuken gebruikt, daarvoor stond het vooral bekend als geneesmiddel. Je kunt rabarber zowel koud als warm eten. Het koken gaat heel gemakkelijk door de stengels in stukjes te snijden en in wat vocht te koken. Het valt vanzelf uit elkaar.

Onze favorieten rabarberrecepten

Maar naast dat je er compote van kunt maken kun je nog veel meer met rabarber. Bak er bijvoorbeeld eens muffins mee. Of wat dacht je van rabarbercustardtaart. En natuurlijk is het als compote in een toetje heerlijk, zeker als je de vla zelf maakt

Je kunt rabarber ook rauw eten. Meestal wordt er dan zout over gestrooid. Dit is een populaire snack in Koerdistan. (bron: Wikipedia)

Seizoensgroente in mei

Het begin van het voorjaar wordt gekenmerkt door een hele aanwas aan nieuwe seizoensgroente, zoals bijvoorbeeld andijvie, asperges,  bloemkool, verse erwtjes, koolrabi,kropsla, prei, raapjes, raapstelen, radijs, spinazie, spitskool en wortelen

 

Gepubliceerd op 1 mei 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.