Smulpaapje eet – seizoensgroente (mei)



Voedingswaarde

Rabarber is, zoals veel groente, calorie-arm. Het is daarentegen rijk aan kalium (300mg per 100g) en calcium (40mg per 100g) en bevat vooral vitamine C.

Wat maak je met rabarber

Eigenlijk wordt rabarber pas sinds 1900 in de keuken gebruikt, daarvoor stond het vooral bekend als geneesmiddel. Je kunt rabarber zowel koud als warm eten. Het koken gaat heel gemakkelijk door de stengels in stukjes te snijden en in wat vocht te koken. Het valt vanzelf uit elkaar.

Onze favorieten rabarberrecepten

Maar naast dat je er compote van kunt maken kun je nog veel meer met rabarber. Bak er bijvoorbeeld eens muffins mee. Of wat dacht je van rabarbercustardtaart. En natuurlijk is het als compote in een toetje heerlijk, zeker als je de vla zelf maakt

Je kunt rabarber ook rauw eten. Meestal wordt er dan zout over gestrooid. Dit is een populaire snack in Koerdistan. (bron: Wikipedia)

Seizoensgroente in mei

Het begin van het voorjaar wordt gekenmerkt door een hele aanwas aan nieuwe seizoensgroente, zoals bijvoorbeeld andijvie, asperges,  bloemkool, verse erwtjes, koolrabi,kropsla, prei, raapjes, raapstelen, radijs, spinazie, spitskool en wortelen

 

Gepubliceerd op 1 mei 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.